papanicolau

Boli genitale feminine

Postata de batrana cu 10 ani in urma.

Buna seara, am 40 ani ,nu am avut probleme sau simtome, am facut un test papanicolau de rutina iar rezultatul se pare ca nu e prea bun in sensul ca la nivelul colului sunt leziuni vizibile , celule endocevicale prezente, LSIL. Nu am primit prea multe detalii, urmez un tratament cu cervugid si am primit o sugestie ca ar fi bine sa fac un test HPV . Va rog sa imi spuneti daca e ceva serios , daca ar trebui sa fac si alte investigatii sau este buna sugestia primita . Va multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Adrienne

acum 10 ani

Acest rezultat inseamna ca s-au evidentiat modificari celulare sugestive pentru CIN I. Sfatul medicului de a face o determinare genotipare HPV este de urmat deoarece, cauza principala este infectia cu acest virus. Daca dupa expirarea termenului pentru care s-a recomandat Cervugid [ de regula timp de 3 luni ] la controlul ginecologic nu se observa o imbunatatire a situatiei, ar trebui facuta si o colposcopie in urma careia se poate hotari daca este necesar un tratament activ, in afara de cel medicamentos.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
batrana

acum 10 ani

Va multumesc mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare .... il poate afecta si pe sotul meu acest virus ? Ce ar trebui facut in aceasta privinta ? Multumesc.

Raspunde
 
0
 
Adrienne

acum 10 ani

Acest virus este cu transmitere sexuala. Barbatul il are in mod sigur. Pe el nu-l afecteaza, nu are simptome ci este un purtator permanent care-si poate reinfecta partenera, in continuare, chiar daca aceasta reuseste, prin tratament medicamentos sau mai radical, sa-l elimine. Ce se poate face ? Ar trebui o abstinenta totala sau macar folosirea prezervativului , care nu este 100% sigur, pana la eliminarea virusului, apoi facut vaccinul pentru o minima protectie. Dar, in primul rand, trebuie facuta analiza respectiva ,pentru a vedea daca este prezent virusul si despre ce tip este vorba.

Raspunde
 
0
 
batrana

acum 10 ani

Imi cer scuze ca va raspund atat de tarziu . Va multumesc mult pentru raspuns.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) 6 simptome grave specifice bolilor sexuale feminine Afectiuni ale aparatului genital feminin Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Ghid al bolii inflamatorii pelviene

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×