Lichid in sacul douglas?

Boli genitale feminine

Postata de Utilizator11716497400 cu 6 luni in urma.

Bună seara . Am fost diagnosticata cu un chist ovarian de 2 cm.si lichid in sacul douglas. Am primit tratament cu duphaston 10 zile. Am decât o întrebare si o rugăminte dacă îmi răspunderi și puteți....
Se reabsoarbe lichidul din sac? Dispare? Atât ma interesează dacă se tratează, dacă se elimina,și dacă da,dacă se elimina,cum,în ce mod. Mulțumesc celor care ai bunăvoința da îmi scrie răspuns,doamne ajuta.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 6 luni

Buna ziua,

Eliminarea lichidului din sacul Douglas depinde de cauza si de volumul lichidului prezent.

Iata cateva metode si abordari utilizate in gestionarea si eliminarea lichidului din sacul Douglas:

1.Monitorizare si tratament conservator:
Daca volumul de lichid este mic si nu provoaca simptome semnificative, medicul poate recomanda monitorizarea si reexaminarea dupa un interval de timp pentru a vedea daca lichidul se resoarbe de la sine.
2. Tratamentul conservator poate include odihna, hidratare si medicamente pentru gestionarea simptomelor.
3. Tratamentul cauzei subiacente:
4. Infectii: Daca acumularea de lichid este cauzata de o infectie (de exemplu, boala inflamatorie pelvina), tratamentul va implica administrarea de antibiotice.
5. Endometrioza: In caz de endometrioza, tratamentul poate include medicamente hormonale sau, in cazuri severe, interventii chirurgicale pentru indepartarea tesutului endometrial.
6. Sangerari interne: In cazul sangerarilor interne, se va trata cauza sangerarii (de exemplu, interventia chirurgicala pentru ruperea unui chist ovarian sau gestionarea unei sarcini ectopice).
7. Punctia si drenajul:
Daca lichidul acumulat este semnificativ si provoaca disconfort sau alte simptome, poate fi necesara punctia si drenajul. Aceasta procedura este adesea realizata sub ghidaj ecografic pentru a asigura precizia.
Medicul introduce un ac prin vagin sau abdomen, sub ghidaj ecografic, pentru a aspira lichidul din sacul Douglas.
8. Interventii chirurgicale:
In cazurile complexe sau severe, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a elimina lichidul si a trata cauza subiacente.
9. Laparoscopia este o metoda minim invaziva utilizata frecvent pentru a evalua si trata afectiunile pelviene si poate include drenarea lichidului si gestionarea cauzelor subiacente.

Decizia asupra metodei de eliminare a lichidului din sacul Douglas trebuie luata de un medic specialist, pe baza unei evaluari clinice complete si a rezultatelor investigatiilor.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/fund-de-sac-douglas_6801
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/boala-inflamatorie-pelvina_1049

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) 6 simptome grave specifice bolilor sexuale feminine Afectiuni ale aparatului genital feminin Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Ghid al bolii inflamatorii pelviene

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua