Postata de Ancuta2231975 cu 12 ani in urma.
Buna ziua,dupa efectuarea testului Papanicolau mi-a iesit rezultatul ASC-US, restul analizelor au iesit bune iar la racomandari scrie : repetare la 3-6 luni.Nu am reusit sa vorbesc cu doamna doctor despre rezulate iar in 2 zile voi pleca din tara si a vrea sa stiu ce inseamna acet rezultat si care este tratamentul pt aceata afectuine. Multumesc O zi buna !
Adauga raspunsacum 12 ani
ASCUS înseamnă ˝modificări atipice la nivel celular˝ adică prezenţa de celule scuamoase atipice, cu semnificaţie nedeterminată, cauza apriţiei acestora putând fi reprezentată de existenţa unor inflamaţii sau infecţii la nivel genital
acum 12 ani
Multumesc pt raspuns, imi puteti spune si care ar fi tratamentul pt aceasta afectiune ?
acum 12 ani
ASCUS (celule scuamoase atipice cu semnificaţie nedeterminată, atypical squamous cells of undetermined significance) — reprezintă o modificare la limită (borderline), cu câteva celule ANORMALE.
Nu pleca din tara fara sa-ti iei tratament corespunzator. Cu problemele colului nu-i de joaca. Sanatate.
acum 12 ani
Iata raspunsul dat de un dr, altei persoane:
"Ascus" sau "celule scuamoase atipice, cu semnificatie nedeterminata" este o denumire folosita in clasificarea leziunilor cervicale preinvazive. Leziunile cervicale preinvazive sunt acele modificari celulare ale epiteliului cervical normal care, daca avanseaza, duc la cancer de col uterin. Aceste modificari apar ca urmare:
- a unor infectii genitale, cum este cea cu virusul papilomatozei umane (HPV), herpes simplex si a altor microorganisme implicate in patologia tractului genital;
- in cazurile de scadere a imunitatii organismului (infectii HIV, tratamente imunosupresive);
De asemenea, aparitia acestor modificari poate fi influentata si de factorii hormonali (dupa unii autori).
In speranta ca ti-am putut fi de folos,
Dr. Arben Zguri, medic specialist obstetrica-ginecologie, Centrul Medical Medsana
acum 12 ani
Tratamentul displaziei cervicale depinde de severitatea leziunii, de prezenţa sau nu a HPV (virusul papiloma uman), de factorii de risc asociaţi şi nu în ultimul rând, de opţiunea şi preferinţele pacientei.
In cazul ASCUS şi al displaziei uşoare (LSIL/CIN1), este recomandat testul HPV.
Dacă testul HPV este negativ sau decelează tulpini HPV cu risc scăzut, se recomandă repetarea testului Papanicolau la interval de 4-6 luni, deoarece ASCUS şi displazia uşoară se vindecă de multe ori spontan, fără tratament.
Dacă testul HPV decelează o tulpină HPV cu risc înalt, se recomandă colposcopia şi biopsia. Tratamentul ulterior depinde de rezultatul acestor investigaţii suplimentare.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua