BIOPSIE

Boli genitale feminine

Postata de alina232114116 cu 15 ani in urma.

IN URMA UNEI METRORAPATII HEMORAGICE REZULTATUL BIPSIEI ESTE:FRAGMENT DE MUCOASA UTERINA CONTINAND RARE GLANDE ROTUND OVALARE CU LUMENI MICI DELIMITATE DE UN EPITELIU CU Sp***a ACTIVITATE MITOTICA(CONSUM DE C.O.??).POATE SA-MI SPUNA SI MIE CINEVA DACA ESTE CANCER?SAU CE ESTE?

Adauga raspuns

Raspunsuri (5)

constantin5102798

acum 15 ani

Pana mergi la medic, care este singur in masura sa explice si sa trateze, incerc eu sa-ti "descifrez"(desi citirea b. de analiza facuta de tine nu-i prea ok). Endometrul( mucoasa uterina) este formata dintr-un strat de celule epiteliale,cilindrice ,cu glande tubulare. In procesele maligne activitatea mitotica(de inmultire a celulelor) este intensa, scapata de sub control( o celula normala sa inmulteste de aprox 50 de ori,apoi imbatraneste si moare)Mai mult celulele tumorale sunt polinucleare(au mai multi nuclei);iar o celula normala are un singur nucleu .O celula tumorala consuma mai intens glucoza si deci si mai mult oxigen. Pare sa nu fie cancer la tine.Ptr. a afla ce este mergi la medic.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
alina232114116

acum 15 ani

din nou am fost diagnosticata cu metropatie hemoragica urmeaza internare si din nou biopsie .nu mai pot m-am saturat viata mea a devenit un iad.ai vreun doctor ginecolog bun la care as putea sa merg?eu sunt din dambovita dar as vrea sa merg totusi la bucuresti dar nu stiu unde anume.ma poti ajuta?

Raspunde
 
0
 
alina

acum 12 ani

buna. sunt tot din dambovita, si recent am fost diagnosticata cu metropatie hemoragica. astept acum un raspuns la biopsie. ce ai facut mai departe? la medic ai fost in dambovita?

Raspunde
 
0
 
ely

acum 9 ani

eu am avut-o de la 11 ani pana la 17 ani ....acum , la 34 , a recidivat. fac analize iau si o schema de trat recomandata de med . .... mai vorbim. trebuie sa fiti optimisti!

Raspunde
 
0
 
Utilizator21579672095

acum 4 ani

Am acelasi diagnostic de 20 de ani. La mine cauza clara este dereglarea hormonala, investigata si stabilit tratamentul la Institutul Parhon. In cazul meu este exces de estrogeni si deficit de progesteron. Din pacate, la Constanta, 9 ani dr ginecolog m-a tratat cu anticonceptionale pe baza de estrogeni (cand eu aveam deja exces de estrogeni), motiv pentru care uterul mi-a devenit fibromatos si a crescut riscul de cancer de san si de col (inca 2 ani de Yasmine si ma miram de ce am facut cancer - asa mi s-a explicat la Parhon in 2010).

Initial mi-au recomandat tratament medicamentos cu progesteron, dar efectele adverse (dureri chinuitoare in san si de cap) m-au facut sa ma intorc la Parhon si sa stabilim de comun acord administrarea intrauterina a progesteronului prin intermediul steriletului Mirena. Avantajele erau clare: organismul primea o doza mica de progesteron si doar local, acolo unde avea intradevar nevoie, si nu mai umbla in sange doza mare de progesteron sa dea efectele adverse in alte parti.

Am avut steriletul 5 ani, in care am stat linistita, sangerarile au scazut semnificativ, nu am avut alte efecte... dupa 5 ani trebuia scos pentru ca se epuizase progesteronul din el, iar acum, dupa inca o evaluare la Parhon am primit aceeasi recomandare de sterilet Mirena.

Nu stiu ce medici v-au pus diagnosticul, dar va recomand sa faceti o evaluare hormonala ampla si insist pentru Parhon deoarece sunt specializati in dereglari hormonale si in cancere care au ca si cauza balanta hormonala deficitara, mergeti cu trimitere de la MF, vi se face internare de o zi sau mai multe, toate dozarile hormonale, ecografiile si investigatii multidisciplinare si vi se pune un diagnostic clar, fara costuri. Mentionez ca nu se da si nu se primeste spaga nici 5 lei.

Eu in 2010 am fost investigata de dr Mazilu Mioara si dr Ritivoiu Amalia, iar in 2019 de dr Badiu Corin si dr. Stancu Cristina.

Multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) 6 simptome grave specifice bolilor sexuale feminine Afectiuni ale aparatului genital feminin Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Ghid al bolii inflamatorii pelviene

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×