sex oral neprotejat

Boli cu transmitere sexuala

Postata de bossumare cu 9 ani in urma.

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Acum 4 zile am facut doar sex oral neprotejat cu o fata necunoscuta Exista ceva risc sa fi luat ceva boala? De vreo 2 zile am o mancarime(gadilare) pe piele, pe tot corpul dar nu se vede nimik in acea zona, ceva besici sau inrosit. multumesc de ajutor.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

Dr.Feher

acum 9 ani

Din pacate, niciun tip de sex nu este 100% sigur. In timp ce sexul oral te poate tine departe de o sarcina nedorita, pericolul bolilor cu transmitere sexuala ramane valabil. Iata care sunt afectiunile cu care te poti alege daca faci sex oral neprotejat cu un partener infectat!

HIV

Virusul HIV poate sa patrunda in sistemul sanguin prin felatie sau cunnilingus, cu toate ca sansele sunt usor reduse fata de celelalte tipuri de contact intim. Probabilitatea imbolnavirii partenerului sanatos creste daca persoana infectata are leziuni/rani (chiar si minore) in cavitatea bucala, daca ejaculeaza in gura celuilalt sau daca cel care primeste sex oral are deja o alta infectie de tip BTS.

In general, prestatorul de felatie sau cunnilingus este mai expus infectarii. Sangerarile gingivale, ulceratiile gurii, interventiile stomatologice recente si frictiunile puternice sunt factori care cresc considerabil sansele transmiterii virusului HIV.

Herpesul genital

Herpesul genital este extrem de contagios, in toate formele sale, chiar si atunci cand infectia este asimptomatica. Pana si bolnavul aflat sub tratament ramane in continuare susceptibil transmiterii bolii, iar sexul oral este o cale probabila ca acest fenomen sa se intample. Mai ingrijorator este faptul ca nici prezervativul nu elimina complet probabilitatea contagierii (chiar daca riscul este mai scazut), de vreme ce virusul se poate imprastia prin simplul contact al pielii.

HPV

Nu doar ca virusul HPV este 100% transmisibil pe cale orala, ci este si una din principalele cauze ale cancerului bucal si al gatului. Virusul Papiloma Uman nu are nevoie de lichide pentru a patrunde in organism, semn ca orice contact fizic superficial poate fi de ajuns pentru contactarea lui.

Chlamydia

Sexul oral permite si transmiterea bolii Chlamydia, in egala masura pentru cel care presteaza si cel care primeste.

Gonoreea

Dificil de tratat si extrem de raspandita, Gonoreea poate sa afecteze organismul femeii si al barbatului in egala masura.

Sifilisul

In medie, 15% din cazurile bolnavilor de sifilis au drept mijloc de transmitere a bolii sexul oral neprotejat.

Hepatita B

Contactul oral si anal este un factor sigur de imbolnavire cu Hepatita A si B, mai ales in cazul analingusului (stimularea anusului cu gura).

Sexul oral protejat

Singura cale prin care te poti tine cat mai departe de eventualitatea contactarii unor boli cu transmitere sexuala este sa practici sexul oral protejat atunci cand ai un partener nou de asternut. Acest lucru inseamna sa:

folosesti un prezervativ in timpul felatiei
folosesti un baraj dentar (o gutiera din latex)
aplici un strat de folie alimentara (impiedica schimbul de fluide)
eviti aplicarea de substante pe suprafata prezervativului, care il pot deteriora
eviti sexul oral daca ai leziuni bucale (sangerari gingivale, rani etc)
nu intri in contact nici cu lichidul preejaculator (poate contine bacteriile Chlamydiei si a Gonoreei)

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Depistarea si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Simptome ale bolilor cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA)

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×