boli cu transmisiie sexuala

Boli cu transmitere sexuala

Postata de lacoste cu 13 ani in urma.

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Sotul meu a avut sifilis acum cativa ani si a facut tratament la momentul respectiv. Eu am avut mereu analizele negative, insa lui ii ies in continuare pozitive cu + + +. Un dr ne-a explicat ca asa o sa-i iasa toata viata. Este normal? de asemenea, am vrea sa facem un copil. trebuie sa urmez un tratament, exista vreun risc sa ia copilul aceasta boala?
multumesc mult

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Medic Epuran

acum 13 ani

În primul rând aş dori să-mi spuneţi ce analize au ieşit cu 3+ (VDRL sau TPHA)

Raspunde
 
0
 
Advertisement
lacoste

acum 13 ani

nu pot sa va spun exact, dar care este diferenta? inseamna ca este totusi vre-un risc pentru copil?

Raspunde
 
0
 
Medic Epuran

acum 13 ani

Am pus acea întrebare deoarece:
1.dacă analiza VDRL este puternic pozitivă (3+), dar TPHA este negativ poate fi vorba de o reacţie fals pozitivă (se pune adesea problema existenţei anticorpilor anticardiolipinici); oricum se recomandă repetarea serologiei după 2-3 săptămâni (eventual determinări cantitative în dinamica)
2.dacă TPHA este pozitivă (3+) iar VDRL este negativă este vorba de o infecţie veche tratată care nu mai prezintă pericol
3..dacă TPHA este pozitivă (3+) iar VDRL este pozitivă (3+) poate fi vorba de sifilis vechi netratat sau tratat târziu. Se pune problema unui sifilis latent precoce sau a unui tratament antibiotic urmat de pacient. La pacienţii trataţi tardiv, serologia poate rămane pozitiva, dar urmărirea în dinamică a titrului anticorpilor cu diminuarea semnificativă a VDRL–ului ajută la stabilirea diagnosticului.
În ceea ce priveşte riscul pentru un viitor copil, nu cred să existe, dar o părere care să vă edifice asupra unui eventual risc ar fi indicat să obţineţi prin consultul unui medic dermatolog.

Raspunde
 
0
 
lacoste

acum 13 ani

va multumesc mult de informatie....

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Depistarea si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Simptome ale bolilor cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA)

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×