Postata de MembruMobileApp309837 cu 8 ani in urma.
de 1 lun de zile ma chinui cu ameteli , amorteli ale degetelor ale membrelor uneori , tensiune marita , palpitati , dureri de cap uneori , diaree , dureri de burta , intepaturi in cap uneori , tauit in urechi , pete rosi in palme cu alb si pe picioare , intepaturi si in alte organe uneori , am facut 3 ekg la inima ok , rmn la cap ok , analize de sange ok doar celule albe mai multe c rosi , iau escitalopram actavis + tritico dar imbunatatiri minore...ce sa fie anxietate sau alta boala va multumesc
Adauga raspunsacum 8 ani
Ȋnțeleg că te îngrijorează aceste simptome neplăcute. În plus, medicatia nu își face efectul dorit.
Dacă medicii nu ți-au găsit nicio problemă relevantă din punct de vedere fizic, este foarte probabil sa fie o problema pe fond nervos. Aceste simptome se regasesc deseori in problemele de anxietate, stres.
Respiraţia prea intensă are drept rezultat scăderea nivelului de dioxid de carbon, iar respiraţia prea lentă are ca efect creşterea acestuia. Pentru organism este cel mai benefic să existe un echilibru între cantitatea de oxigen şi dioxid de carbon din sânge. În cazul hiperventilaţiei (respiratie torocala, incorecta care apare in anxietate), nivelul de oxigen si dioxid de carbon din organism se dezechilibreaza şi acest lucru duce la o serie de consecinţe negative:
- ameţeală;
- stare de confuzie;
- vedere înceţoşată;
- migrene;
- palpitatii;
- senzaţia de sufocare;
- amorţeală şi furnicături în extremităţi;
- mâini reci şi umede;
- rigiditate musculară;
- probleme de stomac etc.
Problemele de anxietate, se pot trata prin ședințele de psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Mai multe detalii despre tratamente, poti citi accesand aceste link-uri din site-ul Psihoutil:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/
http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/relaxare-training-ul-autogen/
Sper ca aceste explicații să ȋți fie utile. Dacă te pot ajuta și cu alte informații, ȋmi poți scrie aici sau pe e-mail-ul personal: [email protected]
Speranță și sănătate!
acum 8 ani
va multumesc pt raspunsul prompt dar am o nedumerire aceste simptome am obsv ca se asocaza si la bolile de ficat nu cred ca in anxietate am palmele pline de buline rosu alb....va multumesc totusi mai astept si alte pareri
acum 8 ani
In primul rand, mergeti la medicul de familie. In functie de simptomatologie, medicul o sa va dea trimitere catre specialisti potriviti, investigatii personalizate.
Pentru a avea efecte, medicatia anxiolitica si antidepresiva trebuie urmata intocmai cum v-a recomandat psihiatrul. Intreruperea medicatiei psihiatrice, se realizeaza dupa un consult/ vizita la medicul psihiatru care v-a recomandat schema de tratament, nu de la sine, nu brusc pentru ca uneori pot aparea simptome de sevraj.
Este evident ca nu se compara o descriere scurta pe forum cu un consult la medic. Astfel, acesta stie de ce si cum v-a prescris tratamentul respectiv (este posibil sa suferiti si de depresie, tulburare afectiva care are o comorbiditate crescuta cu tulburarile anxioase). Daca totusi ati urmat tratamentul (dozaj si perioada recoamdata intocmai) si imbunatatirile nu au aparut, in acest caz va poate prescrie o alta schema de tratament.
Va inteleg nedumerirea, multi pacienti se confrunta cu astfel de confuzii atunci cand somatizeaza etc.
Aveti aici caracteristicile afectiunilor pe fond psihic:
- Apar multe simptome, localizate divers (odata va doare intr-un loc, alta data in alta zona).
- Simptomele apar in conditii diferite (odata la efort, alta data la suparare, alta data dupa consumul anumitor alimente).
- Simptomele se amelioreaza in conditii diverse (odata cu distonocalm, alta data cu apa cu zahar, sau ceai de tei, sau altceva).
- De obicei odata aparute simtomele raman nemodificate mult timp, in ciuda tratamentelor numeroase si a consultului la medici de diferite specialitati.
- Majoritatea analizelor efectuate pentru diagnostic sunt normale.
Simptome si boli care pot aparea si pe fond psihic
- acnee;
- matreata;
- greturi si ameteli;
- transpiratie excesiva;
- intepaturi in zona inimii;
- oboseala la efort;
- diaree si constipatie;
- colon iritabil;
- dureri abdominale;
- usturimi la urinat;
- dureri menstruale;
- astenie;
- insomnie;
- iritabilitate;
- somnolenta;
- dischinezie biliara;
- sindrom nevrotic;
- gastrita;
- duodenita;
- mancarimi de piele (prurit);
- spasmofilia;
- ticuri.
Daca in urma invetigatiilor medicale, totul este in regula, apelati la sedintele de psihoterapie cognitiv- comportamentala. Nu va temeti de afectiunile psihice, aveti incredere pentru ca si acestea se trateaza. Daca va fi cazul, veti fi indrumat si catre medicul psihiatru pentru medicatie.
Atentie! La incetarea medicatiei, de cele mai multe ori simptomele revin, de aceea este bine sa combinati tratamentul medicamentos cu sedintele de psihoterapie.
Accesand acest link in bara de cautare, gasiti mai multe detalii:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/
Multa sanatate!
acum 8 ani
Buna ziua! Mergeti la un medic gastroenterolog si la hematolog!
Si schimbati medicul psihiatru, fiindca nu aveti depresie, iar tratamentul este inadecvat.
Sanatate!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua