Postata de Daniel19891 cu o luna in urma.
Salutare, am 35 de ani, barbat, nu fumez, alcool ocazional. De vreo 4 ani ma confrunt cu stari de anxietate, la inceput a fost ingrozitor, cei care au trecut prin asa ceva stiu cum e. In ultima jumatate de an, am fost mai bine. Am luat vitamina d, magneziu si niste pastile zen bleu pe baza de plante care aveau ashwaghanda si inca ceva. Pe timp de zi chiar eram ok, dimineata putin mai rau, dar pe parcursul zilei simptomele se diminuau. Problema e ca de aproximativ o luna in timpul somnului noaptea ma trezesc cu stare de lesin, am si lesinat o data. Aseara mi s-a intamplat pentru a 2 a oara, era sa lesin, dar bine ca nu s-a intamplat. Imediat fac atac de panica si incep sa tremur. In rest, au mai fost episoade, fara lesin, dar imediat cum atipesc sau cand trec de starea de veghe, ma trezesc si am senzatia de cap gol, nu mai gandesc cum trebuie, parca nu mai sunt eu. E foarte foarte greu. Cafea beam fara cofeina, e adevarat ca in ultimul timp mai beam si cola. Ce pot sa fac? E ingrozitor sa te trezesti asa si sa nici nu-ti dai seama unde te afli, sa ai senzatia de lesin, de moarte, etc.. ce analize sa mai fac? Am fost la cardiolog, au zis ca sunt ok, la neurolog la fel, cu toate ca nu mi-a facut vreun ct. Sa merg iar la cardiolog sa imi puna un holter si la neurolog sa imi faca un ct? Sunt disperat, a mai trecut cineva prin asa ceva?
Adauga raspunsacum o luna
Buna ziua,
Sunt probleme complexe care pot fi cauzate de o varietate de factori, atat fizici - cum ar fi dezechilibrele hormonale, lipsa somnului, deficienta de anumite vitamine sau minerale, cat si psihologici - cum ar fi stresul cronic, depresia, anxietatea.
Daca aveti un stil de viata aglomerat si solicitant, acesta poate contribui la agravarea simptomelor. Este important sa incercati sa gasiti un echilibru intre munca si timpul liber si sa va odihniti suficient.
Fiind deja diagnosticat cu anxietate, fenomenele pe care le descrieti pot fi o extensie a acestei afectiuni - anxietatea se poate manifesta in diferite moduri si poate produce o multime de simptome fizice, uneori destul de severe. Cu toate acestea, intrucat simptomele persista si s-au agravat, ar fi indicat sa mergeti la medic pentru un control amanuntit.
In cazul in care simptomele persista chiar si dupa ce au fost excluse cauzele fizice, ar fi bine sa mergeti la un psiholog sau un psihiatru pentru o evaluare de specialitate si eventual un tratament adecvat.
Pentru partea fizica, puteti incerca sa reduceti consumul de cola si alte alimente care contin cofeina sau alte substante stimulante, deoarece acestea pot accentua simptomele anxietatii. De asemenea, exercitiul fizic regulat poate ajuta la gestionarea stresului si reduce simptomele anxietatii.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/psihiatrie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Neuropatii/lesinul-sincopa-generalitati-si-preventie_4545
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/anxietatea-inalt-functionala-simptome-diagnostic-si-tratament_20682
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua