ce pot face??

Alzheimer Micsorarea dozei de medicamente

Postata de Anca252106624 cu 13 ani in urma.

socrul meu in virsta de 65 de ani a fost diagnosticat cu Alzheimer acum aprox.doi ani.Doresc sa stiu cum il pot ajuta,unde ne putem adresa.face tratament si este sub observatie,dar nu suntem multumiti deoarece boala a avansat foarte repede.nu prea ne mai intelegem cu el,iar de azil nici nu vrem sa auzim!! solicit ajutor -orice informatie,nume de doctori sau clinici..Va multumim !!

Adauga raspuns

Raspunsuri (10)

Catalina

acum 13 ani

Buna ziua,

Puteti accesa site-ul www.alz.ro pentru a gasi mai multe informatii despre aceasta tulburare si despre diferite programe desfasurate de Societatea Romana Alzheimer.
Daca nu observati nici o imbunatatire in starea socrului dvs, cred ca ar trebui sa discutati in primul rand cu medicul care il trateaza. Inteleg drama prin care trece o familie care are in grija o persoana cu Alzheimer, si va sfatuiesc sa cautati ajutor pentru a va adapta la aceasta situatie. Puteti gasi pe internet diverse brosuri (in special in engleza) care se adreseaza "ingrijitorilor", adica persoanelor (membrii familiei) care ingrijesc o persoana cu Alzheimer; in brosuri gasiti informatii foarte practice despre cum trebuie sa reactionati in unele momente, sau despre modificarile pe care le puteti face in locuinta pentru a ajuta persoana cu Alzheimer sa se descurce mai usor.
Multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
catalina

acum 13 ani

poate sa apara alzheimer si in jurul varstei de 50 de ani? simptomele ar fi:crede ca vreau sa-l otravesc,vede in mine un dusman,vorbeste numai de trecut,de lucrurile ce nu i-au convenit la vremea respectiva,daca zici ceva ca este asa,el sustine altceva,desi nu are dreptate,tot ce face rau ,lui i se pare ca e normal asa,devine violent cand nu te astepti,si nu vede nimic rau in asta,si lista poate continua.eu ma intreb oare sunt semne de boala,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,multumesc.

Raspunde
 
0
 
Catalina

acum 13 ani

Buna ziua,

Inteleg ca este vorba de o persoana de 50 de ani, de sex masculin, al carui comportament s-a modificat semnificativ. Declansarea unei tulburari de natura psihica trebuie luata in considerare. Trebuie sa va adresati unui medic psihiatru - doar medicul poate, in urma unei evaluari a pacientului, sa stabileasca daca persoana respectiva sufera de o tulburare si daca da, sa stabileasca diagnosticul si ce tratament poate sa urmeze.
Un alt motiv pentru care este foarte important sa ne adresam unui specialist atunci cand apar astfel de modificari, este faptul ca medicul poate stabili si daca nu cumva exista alte cauze (ex. alte boli) care explica aceste simptome.
Multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Gina

acum 13 ani

Pt Anca:
Bunica mea a avut aceasta boala, asociata cu dementa senila, tot pe la aceeasi varsta... Aricept era unul din medicamentele pe care le lua, restul nu le mai retin (erau niste pastilute roz), insa fara ele era si mai agitata, violenta. Din pacate nu exista tratament radical pt boala asta, trebuie doar multa rabdare, pt ca ce va urma va fi greu: nu va mai stii ca tr sa manance, sa isi faca nevoile, a mea vorbea singura si vroia sa plece de acasa (am tinut-o cu zavor la usa 2 ani). In ultimii 2 ani nu ne mai recunostea. Pe mama mea, care e fiica ei, o ura, se agita cand o vedea, pt ca ea o spala si o ingrijea si vedea in ea o persoana negativa obligand-o sa faca lucruri nedorite. Spre sfarsit a avut cateva momente de luciditate, in care isi amintea numele noastre si facea legatura intre noi si ea, cand si privirea i se schimba in bine... e foarte greu, una dintre cele mai urate boli. Mergeti la medicul psihiatru, sau tineti legatura constant cu el pt a-i mari sau micsora doza de medicament in fct de evolutie.
Pt Catalina:
Asa a fost bunica mea la inceput. Primul semn a fost atunci cand a inceput sa nu se mai recunoasca in oglinda si credea ca e cineva dusman ei. De aici si pana la a distruge orice obiect cu luciu in care se vedea, nu a mai fost mult.
Sanatate multa si putere!

Raspunde
 
1
 
Gina

acum 13 ani

Am uitat sa spun ca de la primul semn pana la moartea ei au trecut 5 ani :(

Raspunde
 
0
 
mary

acum 13 ani

am 57 ani si in urma cu 4 ani am facut cred un soc emotional cand mi-au plecat copii in Canada ca am avut tensiune f. mare peste200 ,si cea mica 130 .si dureri de cap am fost internata in spital .de atunci am goluri in memorie, nu mai am memoria care am avuto si totusi mi-am mai revenit putin . ce tratament pot sa iau ?multumesc anticipat .

Raspunde
 
0
 
carmen

acum 13 ani

ptr.catalina,sotul meu la 56 ani a inceput sa se comporte ciudat,nu a vrut sa faca trat.la psh.,a durat cam un an si a culminat cu o noapte de groza ptr.mine cind a incercat sa ma omoare si a fost internat cu politia=diagnostic;dementa ( alzheimer).Ia urgent masuri,sa-l vada un neurolog sau psihiatru!Va doresc numai bine!

Raspunde
 
0
 
FARCAS ALINA

acum 13 ani

BUNA ZIUA SI EU AM O MAMA BOLNAVA DE ALZHEIMER. RUGAMINTEA MEA E SA NU AL INTERNATI IN SPITAL MAI ALES SECTIA PSIHIATRIE. BOALA ALZEIMEER ESTE O BOALA NEURO PSIHIATRICA ASA CA NU E INDICAT CA ACESTI BOLNAVI SA FIE INTERNATI LA PSIHIATRIE CEL MAI INDICAT TRAT PTR SOCRU LDVS ESTE EXELON SAU ARICEPT CU EBIXA DACA VRETI PUTETI SA MA CONTACTATI NUL INTERNATI AN SPITAL PTR CA VA DEVENI UN COBAI SI BOALA VA AVANSA FFF REPEDE NR MEU ESTE 0741338319

Raspunde
 
0
 
MONICA ANDREI

acum 13 ani

BUNA ZIUA .CITESC SI AMI PARE RAU CAND VAD CA DE FAPT NIMENI NU VA AJUTA CUM NICI EU NU AM FOST AJUTATA SI AM CHINUIT-O PE MAMA PRIN SPITALE PSIHIATRICE.IRONIA VIETII E CA UN PROF DOCTOR CONFERENTIAR MAI ALES DE LA CLUJ IA ADMINISTRA MAME TRAT PTR SCHIZOFRENICI AM TRECUT PRIN MULTE CU MAMA AM CREZUT CA NU EXISTA ATATA DURERE DUPA ACEL TRAT MAMA MEA ERA O LEGUMA MANCA MANCAREA CAINELEUI ETC DAR O ADEVARATA DOCTORITA IA ADMINISTRAT MAMEI EXELON SI EBIXA .REZULTATUL A FOST DUPA TREI ZILE MINUNE BOALA POATE AVANSA FF GREU DACA LI SE ADMINISTREAZA TRAT CORECT

Raspunde
 
0
 
Utilizator11638383283

acum 2 ani

Buna seara,dna.Monica Andrei! Cum pot lua legătura cu dvs.,trecem printr-o problema asemănătoare.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boala Alzheimer - sfaturi pentru o viata normala Escara – o complicatie de temut la pacientii cu Alzheimer Boala Alzheimer: ingrijirea pacientului 7 mituri despre boala Alzheimer Ingrijirea pacientului cu Alzheimer

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×