Boala Alzheimer

Alzheimer

Postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma.

Poate aparea boala Alzheimer la un tanar de 22 de ani?Va multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (11)

Amelia6

acum 16 ani

Din cate stiam,e o boala specifica varstei a treia.Dar si eu sunt curioasa daca este posibil sa apara si la alte categorii de varsta...

Raspunde
 
0
 
Advertisement
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Stimate d-le doctor,
va rog sa-mi dati un raspuns la o intrebare care ma macina de ceva timp. Mama prietenei mele in varsta de 54 ani a fost diagnosticata cu boala Alzheimer,dar din pacate si bunica din martea mamei a avut aceiasi problema la o varsta apropiata. Vreau sa va intreb ce sanse sant ca si prietena mea sa mosteneasca aceasta boala?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

este o boala cumplita. eu o ingrizesc pe mama care este intr-o faza destul de grava. si nu o mai recumosc.am senzatia ca cineva mi-a furat mama,aducindu-mi o straina in locul ei ,punind-o in camera ei.... imi e dor de mama pe care o stiu eu....

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

din parte mamea mostenesc boala Alzheimer ; din partea tatalui glaucom, hipertensiune arteriala; am 42 ani;ce trebuie sa fac ; ce ma asteapta

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

super si amplu ,pe intelesul tuturor,numai ca nu am aflat,este o boala letala?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

ce pot face cu o batrina de 86 ani bolnava de alzheimer?
boala progreseaza rapid
a devenit violenta
nu mai recunoaste pe nimeni
etc

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

as dori sa vb si eu cu o pers care are pe cineva in familie si sufera de boala alzheimer.tatal meu tocmai a fost diagnosticat cu aceasta boala in faza de inceput si imi este tare greu sa accept ideea si nu stiu cum sa fac sa-l protejez si poate sa se vindece?va rog astept un mesaj pe mail.

Raspunde
 
0
 
angela

acum 11 ani

este o boala nevindecabila si mama mea are

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

As vrea sa stiu daca atrofia cerebrala este acelasi lucru cu boala Alzheimer

Raspunde
 
0
 
Laura Ion

acum 13 ani

Centrul Sanders-Brown penru Bătrâni şi Departamentele de Patologie şi Neurologie, Universitatea din Kentucky, Lexington, KY, Statele Unite ale Americii

Abstract
Obstacolul major în înţelegerea bolii Alzheimer (AD) este lipsa de cunoştinţe despre etiologia şi patogeneza decesului selectiv al neuronilor. În ultimii ani, s-au acumulat date considerabile care indică faptul că, creierul persoanelor cu AD este sub stres oxidativ crescut, iar acest lucru poate avea un rol în patogeneza degenerarii neuronilor şi moartea în această tulburare.

Dovezile directe care justifica stresul oxidativ crescut în AD sunt:

(1) Niveluri crescute de Fe, Al şi Hg în creierul afectat de AD, capabile sa stimuleze producerea de radicali liberi;
(2) peroxidarea lipidelor crescuta şi acizii graşi polinesaturaţi scăzuti în creierul AD, precum si 4-hydroxynonenal crescut, o aldehidă provenita din peroxidarea lipidelor în lichidul ventricular AD;
(3) oxidarea crescuta a proteinelor şi ADN-ului din creierul AD;
(4) metabolismul energetic redus şi oxidaza citocromului c scăzuta în creierul AD;
(5) glicoliaza avansata (AGE), malondialdehida, carbonyls, peroxinitrit, hem oxigenaza 1 şi SOD-1 în încurcăturile neurofibrillary şi AGE, hem oxigenaza 1, SOD-1 în plăci senile;
(6) studiile arată că peptida amiloid beta este capabila de a genera radicali liberi.


Sprijinirea dovezilor indirecte vine dintr-o varietate de studii in vitro care arată că radicalii liberi sunt capabili să medieze degenerarea neuronilor, survenind moartea. În general, aceste studii indică faptul că radicalii liberi sunt probabil implicati în patogeneza decesului neuronilor in AD. Deoarece leziunile ţesuturilor în sine pot induce generarea speciilor reactive ale oxigenului (SRO), nu se ştie dacă acesta este un eveniment primar sau secundar. Chiar dacă generarea de radicali liberi este secundară altor cauze initiale, ei sunt dăunători şi constituie parte dintr-o cascadă de evenimente care pot duce la moartea neuronilor, ceea ce sugerează că eforturile terapeutice care vizează îndepărtarea de SRO sau de prevenire a formării lor poate fi benefică în AD. © 1997 Elsevier Science Inc.

Asadar, o foarte importanta strategie in Alzhimer o constituie furnizarea organismului de antioxidanti puternici care sa neutralizeze efectele radicalilor liberi.
Oamenii de stiinta apreciaza ca principalul antioxidant, fabricat in mod natural in interiorul celulelor noastre este glutationul.

Ce este glutationul?
Glutationul, denumit si "proteina vietii", este o tri-peptida care contine aminoacizii cisteina, glicina si acid glutamic. Glutationul are functie de coenzima in numeroase reactii de oxidoreducere. Acesta foloseste ca antioxidant, reactionand cu agentii oxidanti potential periculosi, oxidandu-i. Acest lucru este important in functionarea normala a proteinelor, hemoglobinei, lipidelor membranare. Nivelurile ridicate de glutation in sange sunt asociate cu longevitatea.

Ficatul este cel mai mare depozit de glutation, dar in concentratii mari glutationul se gaseste si in splina, rinichi, pancreas, cornee. Nivelul celular al glutationului este stimulat de acidul alfa lipoic, glutamina, colostru, seleniu si vitaminele C, B6 si B2. Eficienta vitaminelor C, E si a coenzimei Q10 depinde de nivelul de glutation din organism.

Efectele benefice ale glutationului sunt:
- antitumoral exceptional: reduce mutatiile ADN-ului determinate de substantele cancerigene, prin sustinerea fazelor I si II de detoxifiere enzimatica; inhiba absorbtia si favorizeaza eliminarea din organism a metalelor grele, fumului de tigara, pesticidelor, fungicidelor, hormonilor în exces, colorantilor alimentari, detergentilor, supradozelor medicamentoase
- reduce efectele toxice ale chimio si radioterapiei, expunerii la radiatii ionizante, explorarilor radiologice
- protejeaza împotriva efectului mutagen al radiatiilor ultraviolete
- previne aparitia si reduce evolutia hepatitelor, cirozelor si a cancerului hepatic prin puternica actiune detoxifianta (leaga poluantii toxici si carcinogenii din ficat si îi transforma din substante liposolubile în componente hidrosolubile pe care le elimina pe cale urinara)
- stimuleaza detoxifierea limfei prin eliminarea toxinelor pe cale biliara
- antioxidant intracelular: este unul dintre cei mai puternici si importanti antioxidanti ai organismului; este numit “antioxidantul miraculos”; stresul oxidativ produs prin deficit de glutation are un rol major în patogenia cancerului, astmului, bronsitei cronice, emfizemului, fibrozei chistice, mucoviscidozei pulmonare, autismului, deficitului de atentie si hiperactivitate, bolii Parkinson, maladiei Alzheimer, SLA, sclerozei multiple, schizofreniei, dischineziei tardive;
- protejeaza împotriva leziunilor si a emboliilor cerebrale, bolii Crohn, infectiei cu Helicobacter pylori, enterocolitei, pancreatitei (si a celei de etiologie alcoolica), infertilitatii masculine, etc.
- protejeaza împotriva leziunilor din sindromul de ischemie - reperfuzie
- imunomodulator- puternic antiviral în infectii cu virusul Herpes simplex 1, HIV, virusul Epstein Barr, virusurile hepatitice; sustine reactia de aparare împotriva infectiilor rezistente la tratamentul alopat
- adjuvant în tratamentul sindromului de oboseala cronica si al fibromialgiei
- benefic în tratamentul degenerescentei maculare; reduce riscul aparitiei cataractei (cristalinul are un mecanism propriu care faciliteaza captarea glutationului; aparitia si evolutia cataractei sunt favorizate de scaderea nivelului de glutation)
- reduce formarea placilor ateromatoase în hipercolesterolemie
- stabilizeaza si mentine nivelul glicemiei în diabetul non-insulinodependent, asigura protectie fata de afectiunile renale, cardiovasculare, cerebrale conexe diabetului
- protejeaza împotriva hipoacuziei produsa de traume sonore
- adjuvant în stari casectice (stare generala p***a, care se manifesta prin tulburarea functiilor organismului, scadere marcanta în greutate, anemie extrema, hipotermie, etc.)
- creste performantele atletice
- dermatoprotector (psoriazis, dermatita de contact)
- reduce dependenta de droguri si de alcool

Singura metoda eficienta de stimulare a biosintezei glutationului in interiorul celulelor este un produs patentat si brevetat cu brevete medicale de tip „Method of use”, produs de compania de cercetari medicale din Canada, Immunotec Research.

Produsul se numeste Immunocal, un concentrat de proteine din zer, cu o concentratie crescuta de cisteina, un precursor al glutationului.
Immunocal contine o serie de proteine diferite cu proprietati functionale si structurale speciale, care impreuna ofera o combinatie de beneficii importante pentru sanatate.
Denumirea Immunocal se refera la efectele sale asupra functiilor imunitare. Afirmatia care atesta ca Immunocal este eficace in mentinerea unui sistem imunitar puternic este oficial aprobata de Health Canada. Cei mai multi oameni stiu ca medicina moderna este inca relativ neputincioasa in fata unor epidemii virale cum sunt HIV, SARS sau a virusilor gripei. In vremuri de globalizare si de crestere a activitatilor si a calatoriilor la nivel international, este doar o chestiune de timp ca o noua epidemie sa se raspandeasca pe tot globul. In plus, indiferent de aceste amenintari globale, fiecare dintre noi se confrunta cu un bagaj constant de raceli si gripe. Intrebarea decisiva este daca virusii intalniti pentru prima data vor fi eliminati de catre sistemul nostru imunitar sau vor ramane si se vor manifesta sub forma bolilor. Acest lucru decisiv depinde de capacitatea sistemului nostru imunitar, indiferent daca acest moment este intr-un viitor apropiat sau mai indepartat. O persoana care ia Immunocal in fiecare zi este cel mai bine pregatit pentru acest moment.
Efectul produsului Immunocal asupra sistemului imunitar este in principal mediat de continutul sau ridicat de cisteina. Cisteina este un precursorul al glutationului, care joaca un rol-cheie in functionarea sistemului imunitar. El este de asemeni foarte important in proliferarea limfocitelor, celule care mediaza raspunsuri imune specifice. Concentratiile de cisteina si de glutation sunt strans legate de un puternic si progresiv declin legat de imbatranire, care incepe la varsta de 30 de ani. Prin urmare, persoanele mai in varsta vor simti mult mai pronuntat beneficiile consumului de Immunocal.

La bolnavii de Alzheimer, Immunocal stimuleaza sinteza glutationului (master-antioxidantul organismului nostru) la nivelul celulelor creierului, prevenind astfel moartea acestor celule.

Detalii suplimentare gasiti pe paginile:
http://www.romedic.ro/immunocal
http://immunocal.ro/
http://www.immunotec.com/romania

Raspunde
 
0
 
Alzheimerul produs vrajitoresc

acum 13 ani

Cautati in literatura sudamericana sa vedeti ce denumire traditionala are aceasta boala si cum se poate produce prin vrajitorie.Adevarat scrie aici ca nu este o boala a inbatranirii. Unii spun ca satanistii ( ex. mars-onii, etc)depun ca si plata duhurilor protectoare ( la admiterea lor in organizatiile lor oculte) 6 persoane ca sa le fie luate sufletul si exploatate in beneficiul patronilor ocultati si a duhurilor care ii ajuta.Aceste 6 persoane se inbolnavesc de tot felul de boli ciudate fara leac si diagnostic foarte clar.Cel mai adesea cele 6 persoane sunt rude, pentru ca prin lege pot intra in posesia averii celor bolnavi .Nu o s adureze mult si o sa para o lege despre capacitatea mentala a cetatenilor si cine si cum se ia controlul asupra averii bolnavilor. O sa vedeti Dvstra peste ceva timp in viitor.
Se confisca proprietatea si banii bolnavilor de catre rude, prieteni, etc..
A s evedea aici:
http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&biw=1280&bih=583&q=alzheimer+fraud+growing+asia&btnG=C%C4%83utare+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=alzheimer+fraud+growing+asia&fp=c8c6a8247278b6a8
Vrajitoria este un fenomen in masa ( la meserii in catalog nr 5161)=alzheimerul va fi un fenomen in masa, simplu, nu este asa? Se taxeaza vrajitoria dar nu se pregatesc oamenii prin cursuri cum sa se apere.Unde este BOR?
Au fost invitati si ei la Conferinta Nationala a Alzheimarului? Mai sunt cauze : armele psihotronice, contaminare prin apa, hrana, radiatii

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boala Alzheimer - sfaturi pentru o viata normala Escara – o complicatie de temut la pacientii cu Alzheimer Boala Alzheimer: ingrijirea pacientului 7 mituri despre boala Alzheimer Ingrijirea pacientului cu Alzheimer

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×