Înlocuire plombe amalgam?

Afectiunile cavitatii bucale

Postata de Utilizator11590589838 cu 3 ani in urma.

Buna ziua. Am 19 ani si la vârsta de 14 ani mi s au pus două plombe de amalgam la cele două măsele de jos, spate, una pe stânga și una pe dreapta, să nu se certe. Pe atunci nu mi s a explicat ce și cum, interesul medicului dentist fata de dantura mea fiind direct proportional cu interesul...(a se comporta cu ce doriti, rezultatul este același ) :0. Mi a spus ca vor dura ani aceste plombe. Asa o fi. Însă eu am schimbat medicul între timp, am ajuns în sfârșit la un medic interesat de pacientul suferind. Asa am aflat că se numesc plombe de amalgam. Da, 5 ani nu am stiut ce port în gura, pentru că medicul care mi le a pus nu s a sinchisit să mi spună. Nu mi a pasat la momentul respectiv ca se vad gri metalizat, nu m a interesat esteticul, dar acum mi e rusine cu asa ceva in gura... Nu oi fi eu impatimita esteticului, dar nici ceva negru peste dinti albi. Dupa mici cercetări , am aflat că amalgamul are/poate avea mercur, alături de alte metale aliaj. Stiu, este toxic. Intrebarea mea este : Recomandati înlocuirea acestor plombe? Dacă da, cu ce materiale ar fi potrivita înlocuirea?
Am de gand sa discut cu medicul dentist despre asta dupa ce rezolv toate celelalte probleme, nu vreau să risc să se lucreze cu amalgam în prezența cariilor neacoperite.
Va multumesc.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

MembruMobileApp150330210427482

acum 3 ani

Înlocuirea plombelor nu se face decât atunci când acestea nu mai protejează cum trebuie sau cand apar carii secundare.Orice înlocuire necesită sacrificarea țesutului dentar.Aici in strainatate se folosesc in continuare plombe din amalgam pentru masele deoarece sunt cele mai rezistente.O plomba de amalgam rezista 15-20 de ani pe cand una alba din compozit 5-7 ani.De ce ai scoate niste plombe care sunt inca ok?Si eu am ,,primit,, o astfel de plomba pe un molar in urma cu doi ani si e ok,nu ma deranjeaza absolut deloc,o voi schimba numai cand va fi cazul.Sunt milioane de oameni care au in gura astfel de plombe si traiesc bine mersi.Legat de mercur...am întrebat doi medici stomatologi si ambii mi-au spus că nu există niciun risc deoarece mercurul din amalgam este practic legat de celelalte metale din compoziție.O data puse si intarite nu mai elibereaza nimic.Aceste plombe se pun de sute de ani,până acum trebuiau sa fie milioane de oameni otrăviti sau morti.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Glosodinia - senzatia de arsura a cavitatii bucale Cancerul cavitatii bucale Leziunile mucoasei cavitatii bucale Tot ce trebuie sa stim despre cancerul cavitatii bucale Semne ale cancerului cavitatii bucale ce nu trebuie ignorate

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×