Cum scap de respiratie urat mirositoare /halena?

Afectiunile cavitatii bucale

Postata de Roxana Deaconu cu 8 luni in urma.

Bună ziua! Ma confrunt cu respirația urat mirositoare si nu știu cum sa scap de ea. Am o igiena dentara buna.Am fost la ORL si nu a găsit nicio problema. Am făcut și un exudat fatingian si un raclat lingual. Acestea au ieșit bune. La stomac nu știu daca am ceva, nu am niciun simptom, nu am doare burta etc.
Dimineața ma trezesc cu limba alba (doar in zona din spate, nu toata limba, dar și pe parcursul zilei am observat ca mi se albește limba. Am mai luat comprimate Septoral care ma ajuta pe moment, dar daca nu mai iau, intampin aceeasi problema. Ce pot sa mai încerc?

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

SfatulMedicului

acum 8 luni

Buna ziua,

Exista mai multe posibile cauze ale respiratiei urat mirositoare, chiar si atunci cand igiena orala este buna. Iata cateva sugestii pentru a scapa de acest simptom:

1. Igiena orala adecvata: Asigurati-va ca aveti o igiena orala corespunzatoare prin perierea si utilizarea atei dentare in mod regulat. Este important sa curatati si limba, deoarece aceasta poate fi o sursa principala a mirosului neplacut. Incercati utilizarea unui scrapper lingual pentru a elimina placa bacteriana si resturile alimentare de pe limba.

2. Hidratare adecvata: Asigurati-va ca beti suficienta apa pe parcursul zilei. Deshidratarea poate contribui la uscarea gurii si la cresterea bacteriilor care provoaca mirosul neplacut.

3. Evitati alimentele cu miros puternic: Unele alimente precum usturoi, ceapa, condimente picante si cafea pot contribui la halena. Incercati sa reduceti consumul acestor alimente sau sa le consumati cu moderatie.

4. Masticati guma sau sugeti menta: Gumele zaharoase fara zahar sau menta pot ajuta la stimularea productiei de saliva si la mascarea mirosului neplacut al respiratiei.

5. Vizitati un specialist in boli digestive: Daca problema persista, ar putea fi util sa consultati un gastroenterolog pentru a exclude orice afectiune digestiva care ar putea contribui la halena.

6. Evitati fumatul si consumul de alcool: Fumatul si consumul excesiv de alcool pot provoca mirosuri neplacute ale respiratiei. Incercati sa evitati aceste obiceiuri sau sa le reduceti considerabil.

7. Verificati starea sinusurilor.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-interna

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Afectiunile-cavitatii-bucale/de-ce-apare-halena-fecaloidai_17751

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Valentina_F34

acum 7 luni

Daca nu aveti bilute pe amigdale care miros a fecale ,sau sinuzita cronica cu ff mult mucus în nas și gura, atunci aveți insuficient acid gastric , soluția este Betaina HCL , o capsula înainte de fiecare masa principala . Nu se ia niciodată când se consuma doar legume si fructe proaspete. Obligatoriu renuntati la orice gustare intre mese
Nu o sa va mai miroase gura absolut deloc ! În continuare trebuie sa va curățați limba f bine dimineața și seara dar veți vedea ca nu va mai miroase gura deloc în timpul zilei .

Raspunde
 
0
 
alina254

acum 2 luni

Bună seara!
Eu am găsit (în sfârșit ) remediul!
Iau 3 capsule de lucerna pe zi( cu o jumătate de ora înainte de fiecare masa), Yotuel capsule(după fiecare masa 2 capsule) și ma spăl cu pasta de dinți Lacalut Flora, iar apoi clătesc cu apa de gura din aceeași gama.
Mult succes!

Raspunde
 
0
 
alina254

acum 2 luni

Bună seara!
Eu am găsit (în sfârșit ) remediul!
Iau 3 capsule de lucerna pe zi( o capsula înainte de fiecare masa, cu o jumătate de ora ), Yotuel capsule(după fiecare masa 2 capsule) și ma spăl cu pasta de dinți Lacalut Flora, iar apoi clătesc cu apa de gura din aceeași gama.
Mult succes!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Glosodinia - senzatia de arsura a cavitatii bucale Cancerul cavitatii bucale Leziunile mucoasei cavitatii bucale Tot ce trebuie sa stim despre cancerul cavitatii bucale Semne ale cancerului cavitatii bucale ce nu trebuie ignorate

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×