De ce imi tot cresc dioptriile?

Afectiuni oculare

Postata de Utilizator11698603433 cu 6 luni in urma.

Salut! Am 17 ani si port ochelari de la varsta de 10 ani. Am inceput cu -2 si tot si in ultimii ani imi cresc dioptriile foarte tare. Am ajuns sa am -4.25 si tot cresc si nici nu folosesc calculatorul, iar telefonul 2 ore pe zi.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 6 luni

Buna ziua,

Cresterea dioptriilor este o problema comuna la multi tineri si este adesea legata de conditia numita miopie. Miopia este o afectiune a ochilor care duce la faptul ca vederea la distanta este neclara, iar obiectele indepartate par neclare sau estompate.

Miopia poate fi determinata de mai multi factori, cum ar fi:

Factori genetici: Daca aveti parinti sau rude apropiate care sufera de miopie, exista o probabilitate crescuta ca si dumneavoastra sa dezvoltati aceasta conditie.

Factori de mediu: Activitatile care implica o utilizare indelungata a ochilor in apropierea obiectelor, cum ar fi cititul, utilizarea calculatorului, jocurile video sau vizionarea televizorului, pot contribui la dezvoltarea si progresia miopiei.

Deficitul de vitamina D: Exista studii care sugereaza o legatura intre nivelurile scazute de vitamina D si dezvoltarea si progresia miopiei, deci asigurati-va ca primiti suficienta vitamina D prin expunerea la soare sau prin suplimente alimentare.

De asemenea, este posibil ca rata de crestere a dioptriilor dumneavoastra sa fie influentata de potentialul de crestere a inaltimii. De obicei, miopia se stabilizeaza in jurul varstei de 20 de ani, dar acest lucru poate varia de la caz la caz.

Va recomandam sa va programati la un medic oftalmolog: https://www.clickmed.ro/medic/oftalmologie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-vedere/tulburari-ale-vederii-de-departe-miopia_384









Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Legatura dintre dieta si afectiunile oculare Nu neglija tulburarile de vedere! Pot indica afectiuni grave Alergii oculare - Conjunctivita alergica Afectiuni genetice rare Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×