Postata de Andrei cu 2 luni in urma.
Am acnee pe fese din anul 2017, tot atunci mi-a apărut și un furuncul.
Legat de acnee - se manifestă periodic câteodată fiind mai accentuată dar permanent, apar coșuri obișnuite care trec relativ rapid și niște coșuri care se formează sub piele care sunt tari de dimensiuni medii 1-2 cm aproximativ.
În legătură cu furunculul sau furunculoza, se manifestă mereu pe fesa stângă în același loc și durează aproximativ 2 săptămâni - țin să menționez ca acest furuncul apare la un interval de 2-3 luni.
Inițial mi-a fost recomandat un tratament cu ampicilină (antibiotic) care nu a funcționat, am fost la un alt dermatolog care mi-a dat tratament cu tetraciclină (antibiotic) și nici acesta nu a avut efect.
Anul acesta am fost la chirurgie, unde mi-a făcut o incizie de 2 cm aproximativ pentru a lua o probă din infecție (nu a făcut incizie pe tot furunculul doar a luat o probă fără a elimina toată infecția).
Am fost cu aceasta probă la Spitalul Ion Cantacuzino, pentru examenul bacteriologic care a rezultat ca nu s-au dezvoltat pe mediile de cultură în condiții aerobe: Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Enterococcus spp., Enterobacteriacee, Pseudomonas spp., Acinetobacter spp.
Medicul chirurg a spus ca dacă aveam ceva infecție ieșea 100% la aceste analize, m-a pansat și a zis ca pot să mă duc acasă.
La 1 luna și 15 zile mi-a ieșit iar, am zis să mai încerc să merg la un dermatolog.
Acesta mi-a spus ca m-am operat degeaba ca nu avea cum să fie proba bună (nu mi-a explicat de ce). Mi-a dat un tratament cu Doxicilină (antibiotic) si Skinoren (cremă cu acid azelaic).
Am urmat tratamentul, la aproximativ 5 zile, furunculul s-a inflamat destul de rău încât a spart pielea unde am avut incizia și a ieșit o mare parte din infecție dar zona a rămas tare în continuare.
In total am fost la 6 medici, analizele sunt ok, am greutatea perfecta, fac și ceva mișcare, mănânc rar fast food, sunt fumător.
Dacă îmi puteți oferii ceva indicații v-aș fi recunoscător. Sper ca am explicat clar.
acum 2 luni
Buna ziua,
Acneea recurenta si furunculoza pe care o prezentati sunt afectiuni ale pielii care pot fi cauzate de diversi factori, inclusiv de un sistem imunitar slabit, igiena precara, rezistenta la antibiotice, infectie bacteriana si alte probleme de sanatate.
In cazul acneei, este posibil ca anumite alimentare, cum ar fi lactatele si carbohidratii rafinati, sa joace un rol in aparitia cosurilor.
Desi nu ati mentionat un consum mare de alimente de acest tip, este posibil ca si alte alimente sa contribuie la aparitia acesteia.
In ceea ce priveste furunculoza, aceasta poate fi cauzata de o infectie bacteriana a foliculilor pilosi. Faptul ca furunculul dumneavoastra reapare la fiecare 2-3 luni in acelasi loc sugereaza ca nu au fost eliminate complet bacteriile cauzatoare ale infectiei.
Desi v-ati efectuat un examen bacteriologic, acesta nu a reusit sa identifice niciun agent patogen, ceea ce sugereaza ca infectia ar putea fi cauzata de un alt tip de bacterie sau microorganism, sau ca aceasta nu este de natura bacteriana.
Ati incercat deja mai multe tratamente cu antibiotice, insa acestea nu au fost eficiente. Desi medicul dumneavoastra dermatolog v-a prescris un tratament cu Doxicilina si Skinoren, este posibil ca furunculul si acneea sa nu fie sensibile la aceste medicamente.
Pe baza a ceea ce ati descris, va recomandam consultarea unui imunolog pentru a efectua teste suplimentare care sa evalueze starea sistemului dumneavoastra imunitar.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/analize-medicale, https://www.clickmed.ro/medic/dermatologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Foliculita-si-Furunculul/furunculul_1403
sfatulmedicului.ro/Foliculita-si-Furunculul/furunculul-o-consecinta-a-igienei-deficitare_1393
sfatulmedicului.ro/Foliculita-si-Furunculul/furunculul-aspecte-generale_1401
sfatulmedicului.ro/Vitamine-si-minerale/cum-sa-impiedici-recurenta-infectiilor-pielii_11841
sfatulmedicului.ro/Acneea/acneea-vulgara-una-dintre-cele-mai-frecvente-afectiuni-cutanate_18657
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua