Care este varianta corectă în contextul unui vârstnic care a făcut AVC?

Accident vascular cerebral

Postata de Gabi cu o luna in urma.

Bună ziua! Ieri am primit rețetă de la spital pentru o persoana cu AVC ischemic, pe rețetă ca substanțe active fiind indapamid 1,5mg și rosuvastatina 20mg, unde medicamentele recomandate erau Tertensif și Rosucard, însă cei de la farmacie mi-au dat ca alternative Indapamid 1,5mg și Roswera 20mg. Astăzi am întrebat medicul de familie și mi-a spus că nu ar fi bune cele 2 alternative, în timp ce doamna de la farmacie a spus că este exact același lucru doar că au nume diferite.
O altă problemă ar fi faptul că medicul de specialitate a recomandat administrarea la nevoie de algocalmin unor vârstnici cu AVC în cazul durerilor, în timp ce medicul de familie spune că dacă le dau algocalmin vor face încă un accident, așadar eu nu mai înțeleg nimic și nu am idee ce este bine și ce nu este bine să le administrez. Vă rog, ajutați-mă!

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

In primul rand, este important de mentionat ca in acest caz, ar trebui sa ascultati sfaturile medicilor specialisti, nu neaparat ale celor de la farmacie. Medicamentele nu sunt intotdeauna identice, chiar daca substantele active sunt aceleasi, deoarece pot exista diferenta in excipientii folositi in producerea lor.

In ceea ce priveste algocalminul, acesta este un analgezic si are o serie de efecte secundare, insa daca este administrat corect si respectand indicatiile medicului de specialitate, riscul de a declansa un nou accident vascular este mic.

Cel mai important pas pe care il puteti face este comunicarea. Discutati cu medicul de familie si cu medicul de specialitate si cereti-le sa va explice de ce au pareri diferite. Doar asa veti putea lua o decizie informata si in cel mai bun interes al pacientului.

In plus, ac***a in vedere ca vorbim despre o persoana in varsta care a suferit un AVC, ar fi bine sa fie monitorizata periodic si sa i se faca anumite investigatii suplimentare.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/reabilitarea-post-accident-vascular-cerebral_335
sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/cat-de-importanta-este-recuperarea-dupa-un-avc_17641
/sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/recuperarea-dupa-accidentul-vascular-cerebral_20155

Raspunde
 
1
 
Advertisement
Gabi

acum o luna

Mulțumesc!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Accidentul vascular cerebral si incontinenta Accidentul vascular cerebral si capacitatea de comunicare Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Reabilitarea post accident vascular cerebral Accidentul vascular cerebral (AVC)

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×