Clinica medicala

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie
5
din 5 voturi
Fa-ti o programare

CONJUNCTIVITA ALERGICA – DE CE TREBUIE SA NE FERIM PRIMAVARA!

A
A
CONJUNCTIVITA ALERGICA – DE CE TREBUIE SA NE FERIM PRIMAVARA!

Conjunctivita este o afectiune oftalmologica relativ frecventa, pe care pacientii o asociaza de cele mai multe ori cu inrosirea sau mancarimea ochilor. Desi nu este o boala oftalmologica  grava, pacientul trebuie sa mearga la un consult oftalmologic, intrucat in forma lor mai complicata conjunctivitele pot afecta corneea.


In urma consultului oftalmologic medicul stabileste cauza conjunctivitei, iar pacientul primeste tratamentul adecvat, care trebuie urmat cu rigoare in vederea vindecarii complete.


Odata cu venirea primaverii ochii sunt mult mai expusi conjunctivitelor, cauzate in mare parte de alergiile specifice sezonului. Simptomele conjunctivitei alergice sunt mai accentuate in special primavara si vara.


CE ESTE CONJUNCTIVITA?


Conjunctivita este o afectiune inflamatorie a conjunctivei - membrana transparenta  care acopera ochiul. Aceasta poate fi rezultatul unei infectii bacteriene, virale sau a unei reactii alergice


CARE SUNT SIMPTOMELE CONJUNCTIVITEI? • roseata a ochilor;

 • usturime;

 • lacrimare excesiva ;

 • senzatie de mancarime sau de arsura oculara ;

 • secretie alb-galbuie sau verzuie care apare in sacul conjunctival si uneori determina lipirea genelor (in special dimineata dupa somn).


In cazul unor astfel de simptome este recomandat un consult oftalmologic si mentinerea unei igiene corespunzatoare. Este esential ca tratamentul recomandat de medic sa fie complet respectat in intervalul indicat, chiar daca simptomele dispar dupa primele zile de administrare.


Mare atentie la factorii iritanti, deoarece, in cazul conjunctivitei, acestia constau in elemente intalnite frecvent, precum: sampon, alte produse cosmetice sau fumul de tigara.


POATE FI PREVENITA?


Conjunctivita alergica este specifica perioadelor mai calde ale anului, primavara si vara, si se manifesta prin inrosirea ochilor, umflarea pleoapelor, mancarimi oculare intense si lacrimare. Aceasta forma a conjunctivitei se manifesta in special la pacientii care au diverse alergii la anumite plante, flori, polen sau puf.


CUM SE TRATEAZA CONJUNCTIVITA?


Conjunctivita alergica apare de obicei la persoanele cu teren alergic, tratamentul fiind pe baza de coliruri si/sau medicatie antialergica pe cale generala. Importanta este identificarea alergenului, daca e posibil (se efectueaza teste specifice) si indepartarea lui din mediu sau efectuarea unor tratamente de desensibilizare.


CUM POATE FI PREVENITA CONJUNCTIVITA? 1. respectarea cu strictere a regulilor de igiena pentru a preveni potentialele infectii la nivelul ochilor ;

 2. evitarea folosirii produselor cosmetice in exces sau a celor expirate, deoarece pot deveni extrem de periculoase;

 3. curatarea atenta a lentilelor de contact inainte si dupa folosire pentru a nu ramane bacterii pe ele;

 4. evitarea frecatului la ochi in caz de mancarime, durere sau senzatie de corp strain, deoarece exista riscul de a infecta mai rau zona;

 5. daca un memebru al familiei are deja conjunctivita, nu trebuie folosite aceleasi asternuturi (perne) si prosoape cu persoana respectiva;

 6. daca aveti deja infectia, evitati automedicatia si mergeti la un medic oftalmolog;


Pentru a preveni conjunctivita alergica, pacientii trebuie sa evite expunerea la alergeni, iar daca apar simptomele, trebuie urmat un tratament cu antialergice, precum si un tratament cu picaturi, prescris de medicul oftalmolog, in urma unui consult.

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Calea Vitan, nr. 137-139

Tel: 0219757

E-mail:

Web: www.westeyehospital.ro

L
8:00-20:00
V
8:00-20:00
M
8:00-20:00
S
8:00-14:00
M
8:00-20:00
D
Inchis
J
8:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare