Insomnii, oboseala? Iata solutia unui somn de calitate pentru intreaga noapte

Actualizat: 12 Iulie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Majoritatea oamenilor se confrunta ocazional cu probleme de somn din cauza stresului, a programelor din viata de zi cu zi si a altor influente exterioare. Cu toate acestea, atunci cand aceste probleme incep sa apara in mod regulat, ele pot indica o tulburare de somn.

In functie de tipul de tulburare de somn, unele persoane pot avea dificultati in a adormi si se pot simti extrem de obositi pe tot parcursul zilei. Lipsa somnului poate avea un impact negativ asupra energiei, dispozitiei, concentrarii si sanatatii generale.

Cercul vicios al stresului si al tulburarilor de somn

Tulburarile de somn. Implica anumite probleme cu calitatea, sincronizarea si cantitatea de somn, care afecteaza intreaga functionare a organismului pe timpul zilei. Exista mai multe tipuri diferite de tulburari de somn, dintre care insomnia este cea mai frecventa.

Unele dintre semnele si simptomele tulburarilor de somn includ somnolenta excesiva in timpul zilei, respiratie neregulata, dificultati de adormire si un ciclu neregulat de somn.
Oricare ar fi cauza insomniei, respectarea unui program somn, schimbarea stilului de viata, activitatea fizica si relaxarea ajuta la reducerea cazurilor de insomnie.

Starea de oboseala, dificultati de concetrare. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente probleme din timpul zilei cu care se confrunta persoanele cu tulburari de somn.
Majoritatea persoanelor au nevoie de cel putin opt ore de somn in fiecare noapte pentru a se odihni suficient organismul, dar acest lucru poate varia de la o persoana la alta.

Streseul cronic. Ingrijorarile, evenimentele traumatice, problemele de acasa sau de la munca pot mentine mintea activa in timpul noptii, iar acest lucru poate provoaca adesea stres si anxietate de lunga durata ceea ce poate duce, la randul sau, la insomnie.

Stresul se manifesta sub doua forme: acut este pe termen scurt si, de obicei, este cea mai comuna forma de stres si cronic care este un tip de stres ce se dezvolta pe o perioada mai lunga de timp si este mai daunator.

Supra-stimulare psihica. Acesta supra-stimulare este determinata de o serie de factori, atat externi, cat si interni care exercita o presiune destul de mare asupra creierului, iar din aceasta cauza se poate ajunge la neliniste, tensiune psihica si oboseala, in special mentala.

Dificultatea de a relaxa sistemul nervos. Cercetarile au aratat ca exista diverse modalitati prin care putem calma mintea si relaxa corpul pentru a putea avea un somn odihnitor in mod natural.

Desi aceste modalitati pot fi instrumente utile pe cont propriu, insa ele pot fi mult mai eficiente atunci cand sunt combinate cu alte obiceiuri de igiena a unui somn sanatos, cum ar fi, mentinerea unui program de somn constant, crearea unei rutine relaxante inainte de somn, exercitii fizice regulate si un stil de viata mai sanatos pot avea un impact major asupra calitatii somnului.

Extracte naturale premium pentru un somn profund si odihnitor

Extractul de Floarea Pasiunii- bogat in compusi bioactivi care reduc anxietatea, prin interactiunea cu anumiti receptori din creier, astfel producand relaxare.

Extractul de radacina de Valeriana (Valeriana officinalis)- recomandat pentru nevroze, palpitatii, atacuri de panica, insomnii sau alte afectiuni formate pe un fond nervos. Valeriana are efect sedativ asupra sistemului nervos si astfel faciliteaza un somn profund si de durata.

Extractul de Hamei- este o soluie faimoasa pentru tulburarile de somn. Are efecte sedative si calmante si ajuta astfel la inducerea unui somn linistit, odihnitor.

Extractul de Roinita- regleaza starile psihoemotionale si stimuleaza memoria. Roinita sustine inducerea somnului si creste durata acestuia pentru a asigura odihnirea completa a organismului.

Extractul din Griffonia Simplicifolia- creste productia de serotonina, hormon care relaxeaza sistemul nervos si care asigura o stare de bine interioara. Ulterior, organismul transforma serotonina in melatonina sau „hormonul somnului” care induce un somn odihnitor si profund.

Te odihnesti profund cu DormBine

DormBine este un produs conceput pentru a combate insomnia, pentru a inlatura stresul cumulat pe parcursul zilei si pentru a induce un somn profund si odihnitor. Contine 7 extracte premium din plante precum Floarea Pasiunii, Valeriana, Roinita, 5HTP si Hamei care cresc secretia de melatonina si serotonina. Acestea au efecte calmante, sedative si analgezice, care ajuta la echilibrarea psiho-emotionala si induc o stare de relaxare.

Cum actioneaza DormBine pentru un somn profund si odihnitor:
• Reduce starile de oboseala si extenuare
• Relaxeaza sistemul nervos
• Creste rezistenta organismului la stress
• Induce un somn linistit si odihnitor
• Sustine functiile cognitive si creste performanta mentala

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Insomnia Remedii alternative pentru insomnie Ce sa nu faceti cand va confruntati cu insomnia Insomnia rebela Motivele din spatele insomniei copiilor Berberina, un ajutor natural pentru echilibru metabolic si sanatate 11 mituri si adevaruri despre insomnie Iata care sunt cauzele insomniei Insomnia si afectarea calitatii vietii Tratamentul homeopat, ajutor in insomnii Aveti insomnii? Iata ce trebuie sa faceti pentru un somn linistit