26 septembrie: Ziua Internationala a Surzilor

Actualizat: 01 Octombrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In data de 26 septembrie, Asociatia Acusticilor si compania Audionova au organizat si promova un eveniment dedicat Zilei Internationale a Surzilor. Deziva acestui eveniment a fost: ”Daca nu vezi te izolezi de lucruri. Daca nu auzi te izolezi de oameni”.

Cu aceasta ocazie la Bucuresti a avut loc Cursul: “Audiometrie si protezare auditiva pediatrica”, la care au participat acusticieni – audioprotezisti, specialisti ORL si reprezentanti ai Scolilor de Hipoacuzici si Surzi.

O noutate a constituit-o participarea copiilor testati, diagnosticati si protezati precoce, subliniindu-se rezultatele foarte bune obtinute si importanta acestora pentru buna dezvoltare si integrare in societate.

Aceasta initiativa constituie un semnal de alarma adresat autoritatilor din Romania asupra problemei copiilor cu dizabilitati auditive, avandu-se in vedere depistarea acesteia imediat dupa nastere (screening la nou-nascuti).


Citeste si despre:

Lucruri mai putin cunoscute despre ciocolata Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day 19 mai 2008 - Ziua Mondiala a Hepatitei Cum sa incepeti ziua cu buna-dispozitie Obiceiuri care te pot surzi, fara sa iti dai seama 8 boli care se agraveaza toamna. Afla cum le poti evita Sanatatea copilului vs inceperea scolii De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. A XV- A CONFERINTA NATIONALA DE MEDICINA DE URGENTA 'Medicina de Urgenta: Summum de specializari sau supraspecializare?' Neurinomul acustic Neurinomul nervului acustic Neuromul acustic si mentinerea functiei auditive Neurinomul de acustic, pierderea progresiva a acuitatii auzului Hemoroizii – o problema tot mai des intalnita, interviu cu dr. Stefan Jianu medic Asociatia Medicilor Independenti 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism