Stranutul poate fi declansat de o fantezie sexuala - studiu

Publicat: 22 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Stranutul poate fi declansat de o fantezie sexuala, potrivit unui studiu efectuat de un medic de la spitalul John Radcliffe din Oxford,informeaza cotidianul britanic The Independent.

Dr. Mahmood Bhutta a realizat studiul dupa ce a intalnit un pacient care stranuta incontrolabil, de fiecare data cand avea o fantezie sexuala. „Mi s-a a parut neobisnuit si am cautat in literatura de specialitate date referitoare la acest subiect. De asemenea, am verificat pe Google si am descoperit ca o cautare cautare dupa termenii 'sex', 'stranut' si 'incontrolabil' da uimitor de multe rezultate, ceea ce ne-a dat de inteles ca aceste cazuri sunt mult mai frecvente decat am crezut”, a explicat Bhutta.

Stranutul este declansat, de obicei, de iritatia nazala, care provoaca un reflex de eliminare a aerului cu viteze ce pot ajunge la 180 de kilometri pe ora. Aceeasi reactie poate fi provocata si de pensarea sprancenelor, care stimuleaza nervul trigeminal ce produce anumite senzatii asupra fetei. Stranutatul poate aparea si din alte cauze, mai putin cunoscute, precum reflexul fotic - stranut provocat de lumina soarelui. Mai rare sunt cazurile in care persoanele din aceeasi familie stranuta dupa ce mananca.

Dr. Bhutta este de parere ca stranutul provocat de gandurile cu conotatie sexuala se transmite, de asemenea, in familie si ca acest reflex este rezultatul intersectarii semnalelor din sistemul nervos.


Citeste si despre:

Afecteaza alcoolul viata sexuala? Menopauza si sexualitatea Imbunatatirea vietii sexuale: alimente recomandate si interzise Disfunctiile sexuale la femei (disfunctii ale libidoului, ale excitarii si orgasmului, dureri la contact sexual) Durerea ce apare in timpul contactului sexual (dispareunia) 10 factori declansatori ai eczemei pe care sa ii evitati Sangerarea in timpul sarcinii Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Rinita medicamentoasa Ce se intampla la nivelul corpului si al creierului in timpul unui orgasm Depresia de iarna si nutritia adecvata ameliorarii acesteia Cand trebuie sa consultati un sexolog Labirintita Top 10 cauze ale iritatiilor pielii Nevrita optica