Tocanita cu rosii si mazare
Actualizat: 18 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Persoanele care sufera de insuficienta cardiaca pot consuma in siguranta tocanita de rosii si mazare, gatita fara sare, cu ingrediente care au o valoare nutritionala crescuta.
Acest preparat se poate regasi si in meniul persoanelor cu intoleranta la lactoza sau gluten.
Ingrediente:
- 2-3 felii de sunca de curcan, taiata marunt
- 1 ceapa mare, feliata
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 cutie de rosii la conserva fara sare (sau 250 grame rosii proaspete decojite si taiate cubulete)
- 1 pachet de mazare congelata
- 2 lingura de salvie uscata
- 2 frunze de dafin
- piper, dupa gust
Mod de preparare:
- Puneti o oala mare pe foc si adaugati bucatile de sunca, lasandu-le la prajit cate 2-3 minute.
- Adaugati apoi ceapa si usturoiul si sotati-le aproximativ 5 minute.
- Turnati peste rosiile, mazarea si salvia.
- Lasati tocanita la fiert la foc mediu si amestecati din cand in cand, pana cand toate ingredientele devin fragede si se gatesc in suc propriu.
- Asezonati cu foile de dafin si piperul.