Orez brun cu oua si mazare
Actualizat: 08 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Principalii aliati in lupta impotriva diabetului raman astfel dieta echilibrata, hidratarea optima a organismului si sportul practicat regulat.
O alimentatie corecta contine glucide, lipide, proteine, vitamine, saruri minerale, fibre si apa.
Un diabetic trebuie sa cunoasca continutul de glucide, lipide, proteine, cholesterol si sare al alimentelor.
Legumele verzi, zarzavaturile, fructele cu indice glicemic scazut, laptele si iaurtul se consuma fara restrictii. Restul alimentelor au nevoie de o monitorizare atenta cantitativa, pe baza indicatiilor medicului curant.
Ingrediente
- 2 lingurite si jumatate de ulei vegetal
- 1 jumatate de lingurita de ulei de susan
- 2 cepe mici, taiate fin
- 250 grame de mazare congelata
- 1 morcov mediu curatat si ras
- 500 grame orez brun, fiert cateva minute
- 3 oua mari
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare
- Incalziti uleiul vegetal si pe cel de susan intr-o tigaie mare (preferabil un wok), la foc mediu.
- Adaugati ceapa, mazarea si morcovul ras.
- Sotati legumele circa un minut, amestecand constant.
- Adaugati orezul fiert si continuati sa mestecati timp de 2-3 minute.
- Bateti ouale cu un tel intr-un bol separat, apoi turnati-le peste orez si mestecati bine, fara sa va opriti.
- Cand ouale sunt bine prajite, adaugati si sosul de soia.
- Mai lasati preparatul pe foc circa 2-3 minute.
- Serviti imediat.