Orez brun cu oua si mazare

Actualizat: 08 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Principalii aliati in lupta impotriva diabetului raman astfel dieta echilibrata, hidratarea optima a organismului si sportul practicat regulat.

O alimentatie corecta contine glucide, lipide, proteine, vitamine, saruri minerale, fibre si apa.

Un diabetic trebuie sa cunoasca continutul de glucide, lipide, proteine, cholesterol si sare al alimentelor.

Legumele verzi, zarzavaturile, fructele cu indice glicemic scazut, laptele si iaurtul se consuma fara restrictii. Restul alimentelor au nevoie de o monitorizare atenta cantitativa, pe baza indicatiilor medicului curant.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul vegetal si pe cel de susan intr-o tigaie mare (preferabil un wok), la foc mediu.
  2. Adaugati ceapa, mazarea si morcovul ras.
  3. Sotati legumele circa un minut, amestecand constant.
  4. Adaugati orezul fiert si continuati sa mestecati timp de 2-3 minute.
  5. Bateti ouale cu un tel intr-un bol separat, apoi turnati-le peste orez si mestecati bine, fara sa va opriti.
  6. Cand ouale sunt bine prajite, adaugati si sosul de soia.
  7. Mai lasati preparatul pe foc circa 2-3 minute.
  8. Serviti imediat.

Citeste si despre:

Orez brun cu carne de curcan Somon pe gratar cu garnitura de orez brun Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari Orez fiert cu broccoli si pui Orez cu sunca si mazare Mazare verde cu ciuperci Paste cu mazare O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Supa de legume cu orez brun Salata de orez brun cu pui Orez brun cu legume la cuptor Budinca de orez cu pere si scortisoara Placinta de orez cu ton Dieta cu orez Salata de ton cu mazare