Tocanita de vita cu cartofi dulci

Actualizat: 12 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de vitamina A si au un indice glicemic mai scazut decat cartofii obisnuiti.

Carnea de vita furnizeaza proteine si este un ingredient excelent in tocanite cu legume, recomandate in regimul alimentar al pacientilor cu diabet de tip I.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fierbeti carnea de vita timp de 7-8 minute (cat sa o opariti).
  2. Puneti intr-o oala medie uleiul de masline pe foc la incins, adaugati carnea si prajiti-o bine de ambele parti, apoi transferati-o intr-un bol.
  3. Adaugati in oala ceapa, morvocul si telina si sotati-le 4-5 minute.
  4. Turnati peste supa limpede de legume, asteptati sa dea in clocot, apoi adaugati carnea in oala.
  5. Lasati totul la fiert timp de aproximativ o ora, apoi adaugati cartofii dulci, bulionul, scortisoara, piperul, sarea si apa fierbinte.
  6. Dupa 20 de minute, timp in care amestecati din cand in cand tocanita, presarati deasupra patrunjelul proaspat si stingeti focul.
  7. Serviti preparatul imediat.

Citeste si despre:

Tocanita de vita cu vin rosu Cartofi dulci cu usturoi Supa de cartofi dulci si ghimbir 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Cartofi dulci cu aroma de portocale Cartofi dulci la cuptor Supa de vita cu legume Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Burgeri cu cartofi dulci si fasole Tocanita de pui cu fasole si spanac Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala Cartofi copti cu cas Briose din carne de vita cu piure de cartofi Friptura de vita cu ciuperci Cartofi la cuptor cu parmezan