Tocanita de vita cu cartofi dulci

Actualizat: 12 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de vitamina A si au un indice glicemic mai scazut decat cartofii obisnuiti.

Carnea de vita furnizeaza proteine si este un ingredient excelent in tocanite cu legume, recomandate in regimul alimentar al pacientilor cu diabet de tip I.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fierbeti carnea de vita timp de 7-8 minute (cat sa o opariti).
  2. Puneti intr-o oala medie uleiul de masline pe foc la incins, adaugati carnea si prajiti-o bine de ambele parti, apoi transferati-o intr-un bol.
  3. Adaugati in oala ceapa, morvocul si telina si sotati-le 4-5 minute.
  4. Turnati peste supa limpede de legume, asteptati sa dea in clocot, apoi adaugati carnea in oala.
  5. Lasati totul la fiert timp de aproximativ o ora, apoi adaugati cartofii dulci, bulionul, scortisoara, piperul, sarea si apa fierbinte.
  6. Dupa 20 de minute, timp in care amestecati din cand in cand tocanita, presarati deasupra patrunjelul proaspat si stingeti focul.
  7. Serviti preparatul imediat.

Citeste si despre:

Alimentatia corecta pe timp de iarna Top 8 surse ascunse de sare #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Dieta in functie de grupa sanguina Alimente care pot imbunatati calitatea vietii Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati
Cere sfatul medicului ×