Chimicalele din produsele cosmetice sunt periculoase pentru femeile tinere

Actualizat: 24 Iulie 2021

Anumite substante chimice prezente in cosmetice si produse de ingrijire corporala sunt periculoase pentru femeile tinere, potrivit unui raport al organizatiei non-profit Environmental Working Group (EWG), prezentat de presa americana de specialitate.

Cercetatorii americani avertizeaza asupra problemelor de sanatate care pot fi provocate de raspandirea tot mai mare a substantelor chimice.

Studiul a fost facut pe probele de sange si urina a cateva zeci de tinere din 18 orase americane, care au fost testate pentru descoperirea a 25 de substante chimice. in probele recoltate au fost descoperite 16 chimicale, din categoriile de ftalati, triclosan, parabeni si musk. Toate cele patru categorii de ingrediente au fost asociate, potrivit testelor de laborator, cu aparitia cancerului.

"Fiecare tanara avea intre 10 si 15 chimicale in corpul sau, noua dintre acestea fiind comune tuturor tinerelor testate", se precizeaza in raportul EWG.

Cercetatorii avertizeaza si asupra faptului ca tinerele folosesc cosmetice ce contin anumite substante chimice care afecteaza sistemul hormonal, deoarece corpul lor este inca in crestere. Potrivit studiului EWG, prezenta chimicalelor in corp nu reprezinta o surpriza in cazul femeilor tinere, care folosesc, in medie, 17 produse pe zi, cu 174 de ingrediente.

"Chimicalele respective pot dauna hormonilor, deci nu ar trebui sa fie utilizate la producerea cosmeticelor folosite de milioane de tinere", a concluzionat unul dintre cercetatori, Rebecca Sutton.


Citeste si despre:

Produsele cosmetice: mit si adevar Ingrediente toxice din trusa de machiaj Soarele, prieten sau dusman: cancerul de piele Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Ioana Muresan, cardiolog: ”Hipertensiunea poate fi si asimptomatica, fapt care scade complianta pacientilor la tratament Acneea la adolescenti si adulti - cum o tratam corect Probleme ale cavitatii bucale Cum se trateaza corect acneea chistica?