Alti doi romani au murit de pneumonie

Publicat: 07 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Doi romani au murit de pneumonie, in perioada 27 octombrie - 2 noiembrie, dupa ce, cu o saptamana inainte, alti sapte au decedat din aceeasi cauza, conform datelor furnizate de Ministerul Sanatatii.

Tot in intervalul 27 octombrie - 2 noiembrie, aproape 49.000 de persoane s-au imbolnavit de infectii acute respiratorii, cu peste 10% mai putine fata de saptamana precedenta.

De asemenea, autoritatile de sanatate publica din tara au raportat alte peste 14.000 de cazuri de pneumonie, din care 2.620 au necesitat internarea in spital.

Medicii de familie au inceput, pe 15 octombrie, vaccinarea gratuita impotriva gripei a persoanelor cu risc major de imbolnavire, in cadrul unei campanii nationale pentru care au fost achizitionate 3, 1 milioane de doze de vaccin.

Au prioritate la vaccinare persoanele peste 65 ani, cele cu handicap, copiii, persoanele institutionalizate, bolnavii HIV-SIDA, diabeticii, bolnavii cardiovasculari, medicii si restul cadrelor sanitare, precum si personalul din casele de copii si batrani.

"Dozele achizitionate, pentru care s-au platit 33,72 milioane lei, acopera 81% din persoanele cu riscuri. Nu am achizitionat mai multe doze pentru ca nici anul trecut nu s-a prezentat toata lumea la vaccinare", a precizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Un numar de 1,6 milioane de doze au fost achizitionate de la Institutul Cantacuzino, iar restul sunt din import.

Persoanele care nu se incadreaza in grupele considerate cu risc major de imbolnavire dar doresc sa se vaccineze, pot achizitiona vaccinul din farmacii, unde acesta costa 30 de lei doza.


Citeste si despre:

Bronsita, tusea suparatoare Raceala, gripa si alergia: diferentele dintre ele si tratamentul corect Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Metabolismul si greutatea corporala Analize microbiologice (hemocultura, coprocultura, urocultura si multe altele) Sanatatea ficatului esentiala pentru organism Cum se formeaza pietrele la rinichi #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist 11 alimente pentru mentinerea sanatatii ochilor Semnele si simptomele infertilitatii masculine si feminine Ce poate indica pruritul de la nivelul pieptului? Legatura dintre functia tiroidiana si caderea parului Bronsita sau pneumonie? Cum sa deosebesti aceste doua afectiuni Pneumonia - ghid de recuperare Pneumoniile bacteriene si pneumoniile atipice
Cere sfatul medicului ×