Alendronat pentru osteoporoza la barbati

Publicat: 08 Noiembrie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alendronatul reduce rata fracturilor la femeile aflate la menopauza si faptul este dovedit stiintific pe zeci de mii de cazuri. Exista in schimb o saracie de date privind efectul antifractura la barbati.
Aceasta este o metaanaliza a doua studii care au inclus barbati cu densitatea minerala osoasa scazuta sau care au prezentat in antecedente fracturi, fiind excluse cazurile cu osteoporoza secundara. Cele doua studii selectionate au fost efectuate pe un lot de 375 barbati.
Calculele statistice au aratat faptul ca alendronatul determina scaderea riscului de fracturi vertebrale la barbatii care aveau risc crescut de osteoporoza dar nu sunt, in prezent, suficiente date pentru a afirma existenta unui astfel de efect asupra fracturilor non-vertebrale la barbati.


Citeste si despre:

Osteoporoza si sanatatea oaselor Poliartrita favorizeaza aparitia osteoporozei, sau…invers ? Menopauza (simptome, substitutie hormonala, tratament alternativ) Vacante sanatoase – unde sa mergi? Cum evitam infectiile urinare vara? Fractura de femur Tratamentul osteoporozei Indicatiile corticosteroizilor in tratamentul polimialgiei reumatice si arteritei cu celule gigante