Persoanele care mananca repede sunt predispuse la obezitate - studiu

Actualizat: 28 Septembrie 2021

Persoanele care mananca repede au de trei ori mai multe sanse sa devina supraponderale decat cele care mananca normal, potrivit unui studiu al cercetatorilor japonezi de la Universitatea Osaka, prezentat, miercuri, de Reuters.

Studiul arata in ce masura stilul de a manca influenteaza aparitia obezitatii, subliniind ca numarul tot mai mare de cazuri este cauzat atat de disponibilitatea alimentelor de tip fast-food, cat si de disparitia obiceiului de a lua masa regulat.

Cercetatorii japonezi au chestionat peste 3.000 de persoane, in legatura cu obiceiurile lor alimentare. Aproape jumatate dintre barbatii chestionati si mai mult de jumatate dintre femei au declarat ca nu se opresc din mancat pana cand nu se simt satui. in plus, 45% dintre barbati si 6% dintre femei au declarat ca mananca repede, punand acest lucru pe seama disponibilitatii alimentelor ieftine in proportii mari si a obiceiului de a manca in fata televizorului.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in toata lumea sunt peste 400 de milioane de persoane obeze, dintre care 20 de milioane au varsta sub cinci ani. Obezitatea creste riscul de boli precum diabetul de tip 2 si probleme cardiovasculare.


Citeste si despre:

Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta Alimente interzise persoanelor care sufera de hemoroizi Idei de mic dejun pentru persoanele care nu pot manca dimineata Cele 20 greseli pe care le fac persoanele care abia incep exercitii de fitness Cum poti incuraja o persoana care sufera de cancer? Remediul natural impotriva gripei! Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Imunoterapia este o optiune de tratament? vorbim cu Dr. Dragos Median, medic primar Oncologie despre cancerul reproductiv feminin Remedii la domiciliu pentru pielea uscata Gustarile luate in timpul programului de lucru influenteaza negativ efectele dietelor Consumul de apa ajuta sau nu la accelerarea metabolismului Reguli pentru mese sanatoase Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem