Persoanele care mananca repede au de trei ori mai multe sanse sa devina supraponderale decat cele care mananca normal, potrivit unui studiu al cercetatorilor japonezi de la Universitatea Osaka, prezentat, miercuri, de Reuters.
Studiul arata in ce masura stilul de a manca influenteaza aparitia obezitatii, subliniind ca numarul tot mai mare de cazuri este cauzat atat de disponibilitatea alimentelor de tip fast-food, cat si de disparitia obiceiului de a lua masa regulat.
Cercetatorii japonezi au chestionat peste 3.000 de persoane, in legatura cu obiceiurile lor alimentare. Aproape jumatate dintre barbatii chestionati si mai mult de jumatate dintre femei au declarat ca nu se opresc din mancat pana cand nu se simt satui. in plus, 45% dintre barbati si 6% dintre femei au declarat ca mananca repede, punand acest lucru pe seama disponibilitatii alimentelor ieftine in proportii mari si a obiceiului de a manca in fata televizorului.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in toata lumea sunt peste 400 de milioane de persoane obeze, dintre care 20 de milioane au varsta sub cinci ani. Obezitatea creste riscul de boli precum diabetul de tip 2 si probleme cardiovasculare.