O dieta necorespunzatoare in timpul sarcinii poate provoca obezitate copilului

Actualizat: 28 Septembrie 2021

dieta,sarcina,copil,bebelus,obezitate,diabet,metabolismUn studiu realizat cercetatori din Noua Zeelanda si din Marea Britanie, releva ca dieta femeii insarcinate joaca un rol important in determinarea procentului de risc al obezitatii copilului o data ajuns la varsta adulta. Rezultatele studiului indica faptul ca bebelusii ai caror mame nu au avut o dieta corespuzatoare in timpul sarcinii, au multe sanse sa sufere de obezitate in cursul vietii.

Cercetatorii de la centrul universitar Auckland's Liggins sustin ca modul in care fetusul se adapteza la mediul din pantecul mamei, determina cum va reactiona la mancare in cursul vietii. Daca pantecul are un continut scazut de nutrienti, fetusul va "prezice" ca aportul de alimente va fi scazut pe parcursul vietii si isi va seta metabolismul sa stocheze si sa conserve grasimi. Studiul sustine ca daca aceste "predictii" se dovedesc a fi false copilul o data ajuns la vasta adulta este predispus la obezitate, probleme cardiace si chiar diabet.

De asemena prin acest studiu se poate explica de ce indivizi similari din punct de vedere genetic pot prezenta metabolisme total diferite in cursul vietii.


Citeste si despre:

Dieta vegetariana in timpul sarcinii Cum se explica frumusetea si stralucirea femeilor in timpul sarcinii Alimentatia in timpul sarcinii Sangerarea in timpul sarcinii Sensibilizarea la antigenul Rh in timpul sarcinii Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Remediul natural impotriva gripei! Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Sarcina: sexul in timpul sarcinii Preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii Numarul de kilograme acumulate in timpul sarcinii Sex in timpul sarcinii Ce se intampla cu uterul in timpul sarcinii