Tratamentul oaselor fragile la ora actuala. Osteoporoza

Actualizat: 21 Noiembrie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


La ora actuala tendinsa globala este de "imbatranire" a populasiei. Se apreciaza ca in prezent exista aproximativ 200 mil. osteoporotici in intreaga lume, iar in 2050, cand peste 25% din populasia globului va avea peste 65 de ani, numarul acestora va creste. Femeile la menopauza, din cauza deficiensei de estrogeni, prezinta scaderea densitasii minerale osoase. 75% din fracturile persoanelor peste 60 ani aparpe un fond de osteoporoza instalata silensios, inca din perioada de premenopauz.

In prezent nu exista nici un medicament care sa vindece bolile osteoporotice. Cercetarile au aratat ca este dificil de restabilit complet structura osoasa care a fost alterata in osteoporoza. Obiectivul comun altratamentului medicamentos si al administrarii de suplimente nutritive este acela de a scadea riscul fracturilor prin reducerea pierderii osoase, imbunatatind formarea oaselor, densitatea si rezistenta lor.

Prevenirea osteoporozei este foarte importanta, iar consumul regulat de vitamina K2 (in cantitatea recomandata) este foarte important si usor de realizat cu Mena Q7 Vitamina K2 naturala. La ora actuala, pentru a preveni osteoporoza, se recomanda schimbarea stilului de viata, cum ar fi renuntarea la fumat, consumul limitat dealcool, exercitii fizice regulate si consumul de suplimente nutritive care combina calciul si vitamina D.

Administrarea de calciu este frecvent recomandata femeilor sanatoase aflate la post-menopauza pentru a asigura sanatatea oaselor. Se crede ca suplimentarea cu calciu este sigura si foarte bine tolerata, putand sa aparadoar usoare efecte adverse. Totusi, rezultatele unui studiu clinic recent din Noua Zeelanda (2008) arata contrariul.

Acest studiu a investigat efectele consumului zilnic de calciu (1000 mg) pe o perioada de 5 ani consecutiv, asupra metabolismului si densitatii oaselor la femeile sanatoase aflate la post-menopauza. In urma studiului s-a dezvaluit faptul ca suplimentarea de calciu este buna pentru oase, dar in acelasi timp este asociata cu cresterea frecventei evenimentelor cardiovasculare, in mod particular a infarctului miocardic. Asadar, desi efectul suplimentarii cu calciu a fost benefic pentru sanatatea oaselor, el a fost in detrimentul sanatatii cardiovasculare (in lipsa vitaminei K2 in cantitatea necesara, calciul se depune pe vasele de sange, provocand fragilizarea acestora).

Medicamentele recomandate in osteoporoza au drept scop stoparea pierderii masei osoase, stimularea procesului de formare a oaselor si cresterea rezistentei acestora. Tratamentul poate preveni evolutia osteoporozei sireduce riscul de fracturi. Bifosfonatii sunt medicamentele cele mai mult prescrise si care sunt mult mai eficiente in prevenirea fracturilor osteoporotice decat terapia hormonala.

Rata resorbtiei osoase este evident scazuta la femeile aflate la post - menopauza care iau bifosfonati. Ca mecanism de actiune, ei inhiba resorbtia osoasa prin inducerea apoptozei osteoclastelor (moartea naturala a celulelor), imbunatatind astfel densitatea oasoasa si reducand rata fracturilor. Pacientii sub administrarede bifosfonati au raportat experienta unor efecte adverse neplacute, precum arsuri gastrice, dureri de cap, de muschi si de articulatii. Este recomandat aportul de bifosfonati impreuna cu calciu si vitamina D, dar s-a observat ca suplimentele de calciu pot reduce absorbtia bifosfonatilor.

Din pacate, nici unul din tratamentele pentru osteoporoza disponibile in prezent nu pot vindeca aceasta boala. Cercetarile au aratat ca este dificil de restabilit complet structura osoasa care a fost slabita in osteoporoza. Asadar, prevenirea osteoporozei este foarte importanta, iar consumul regulat de vitamina K2 (in cantitatea recomandata) este foarte important si usor de realizat cu MenaQ7 Vitamina K2 naturala.

Vitamina K2 naturala

Sustine sanatatea vaselor sanguine si integritatea oaselor

Mena Q7 Vitamina K2 naturala contine vitamina K2 naturala si vitamina D3, cu efect benefic la nivelul oaselor si arterelor:

Mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani: Se recomanda, in general, cate o capsula o data pe zi, administrata cu un pahar cu apa, inainte de masa.

Atentionari

Se recomanda avizul medicului la administrarea produsului in sarcina si alaptare, in cazul celor care sunt sub tratament cu anticoagulante.

Mena Q7 Vitamina K2 naturala este un produs original obtinut din alimentul japonez Natto. S-a observat ca la femeile din Japonia, mari consumatoare de Natto, incidenta bolilor cardiovasculare si a osteoporozei este mult maiscazuta.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Narcisistul grandios Vestibulita nazala Tratamentul oncologic in cancerul de prostata Alimentatia ultra-procesata: efecte asupra sanatatii Amortirea degetelor si afectiunile asociate Colagenul si importanta lui Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Acneea fungica - cauze, simptome, tratament Substantele cancerigene din viata de zi cu zi MedLife continua programele de invatare pentru medicii din cadrul grupului prin organizarea unui masterclass in chirurgie ortopedica la Spitalul Humanitas din Cluj Teste care te ajuta sa afli daca esti predispus sa dezvolti cancer Ganglioni cervicali inflamati - cand si de ce apar
Cere sfatul medicului ×