Colagenul si importanta lui

Actualizat: 01 Martie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ce este colagenul?

Colagenul este un tip de proteina. De fapt, este cea mai abundenta proteina structurala la animale. Proteinele structurale sunt cele care alcatuiesc structura celulelor si tesuturilor organismului.

Exista 28 de tipuri de colagen in organism. Dintre acestea, colagenul tip 1 reprezinta 90% din totalul nivelului de colagen din corp.

Colagenul este compus in principal din aminoacizii glicina, prolina si hidroxiprolina. Colagenul este o proteina care se gaseste in tesutul conjunctiv, piele, tendoane, oase si cartilaje. Dupa cum mentionam, colagenul ofera suport structural tesuturilor si este esential pentru producerea unor procese celulare, cum ar fi:

Colagenul este produs si mentinut de celulele tesutului conjunctiv, numite fibroblaste. Cu toate acestea, in urma imbatranirii organismului, colagenul devine fragmentat, functia fibroblastelor devine afectata, iar productia de colagen se reduce treptat.

Aceste modificari absolut naturale care apar odata cu inaintarea in varsta, impreuna cu pierderea unei alte proteine structurale cheie numita elastina, provoaca semne de imbatranire, cum ar fi pielea lasata si ridurile.

Colagen hidrolizat – informatii generale

Multe produse contin colagen hidrolizat (sau colagen pentru articulatii). Insa care sunt cu adevarat beneficiile colagenului hidrolizat pentru organism?

Colagenul este o proteina care se gaseste in organismul tuturor animalelor, inclusiv al oamenilor. Colagenul formeaza tesutul conjunctiv, cum ar fi pielea, tendoanele, cartilajele, organele si oasele.

Cand colagenul este hidrolizat, acesta este descompus in particule mai mici, usor de procesat. Aceste particule sunt folosite pentru producerea de suplimente care au rolul de a vindeca toate tipurile de tesuturi, cum ar fi pielea sau articulatiile. Un astfel de produs este cel de la Revo Natural “ Optim Colagen Rapid “ un supliment alimentar care sprijina sanatatea si flexibilitatea articulatiilor si tendoanelor.

Optim Colagen Rapid are urmatoarele beneficii:


Contine colagenul de tip 2 care ajuta la sustinerea oaselor puternice, ceea ce contribuie si mai mult la stabilitate si mobilitate, mai ales odata cu inaintarea in varsta.


Produsul se gaseste pe site-ul celor de la revonatural.ro si poate fi comandat simplu si rapid cu transport gratuit de aici: https://revonatural.ro/Oferte/OfertaColagenRapid

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Celulele stem si incontinenta urinara Principalii factori de risc in aparitia aterosclerozei 10 greseli in ingrijirea pielii Alimente esentiale pentru oase puternice Anatomia gleznei Boala vasculara periferica Boala von Willebrand Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Ridurile Sindromul de tunel carpian Vitamine si minerale esentiale pentru o piele frumoasa Recuperarea dupa ruptura de tendon ahilian Prostata si problemele ei Masuri esentiale de prevenire a imbatranirii pielii Bolile de colagen vasculare
Cere sfatul medicului ×