Bebelusii invata devreme, dar uita repede

Publicat: 22 Februarie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Atunci cand adultii se gandesc la vremurile de dinainte de scoala generala, cu greu isi amintesc acele vremuri, insa atunci cand acei ochisori ai bebelusului fixeaza privirea mamicii si taticului, in realitate ei astfel isi formeaza amintiri. Faptul trist este ca acestia le si uita foarte repede.

"De fapt, rata de uitare a bebelusilor este mai mare decat la adulti" - spune Patricia Bauer de la Duke University in cadrul intalnirii anuale a Asociatiei Americane pentru stiinta avansata.

Cercetatorii au speculat pentru multa vreme ca bebelusii nu au capacitatea de a avea amintiri, insa Bauer sustine contrariul in urma unor noi cercetari. Lisa Oakes de la Universitatea din California spune ca " In timp ce rata de dezvoltare a memoriei variaza la bebelusi, unii sunt in schimb foarte inteligenti. Ei sunt capabili sa extraga orice fel de informatie din mediul inconjurator."

Citeste tot articolul in: Copilul.ro


Citeste si despre:

Somnul in primele trei luni de viata Pe ring: lupta pentru control dintre parinti si copii A trai despartirile, rupturile si pierderile, fara a ne distruge Profilaxie - cum se previne aparitia cariilor la copii? Dezvoltarea copiilor nascuti prematur Informatii esentiale despre bolile metabolice la copii Tot ce trebuie stiut despre craniosinostoza metopica De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Care este perioada critica in dezvoltarea creierului copilului Care este varsta optima pentru a avea un copil? Beneficiile renuntarii la fumat Nasterea prematura Igiena locala in caz de necircumcizie Copilul prematur Maltratarea - agresarea fizica si psihica a copilului