Bebelusii invata devreme, dar uita repede

Publicat: 22 Februarie 2007

Atunci cand adultii se gandesc la vremurile de dinainte de scoala generala, cu greu isi amintesc acele vremuri, insa atunci cand acei ochisori ai bebelusului fixeaza privirea mamicii si taticului, in realitate ei astfel isi formeaza amintiri. Faptul trist este ca acestia le si uita foarte repede.

"De fapt, rata de uitare a bebelusilor este mai mare decat la adulti" - spune Patricia Bauer de la Duke University in cadrul intalnirii anuale a Asociatiei Americane pentru stiinta avansata.

Cercetatorii au speculat pentru multa vreme ca bebelusii nu au capacitatea de a avea amintiri, insa Bauer sustine contrariul in urma unor noi cercetari. Lisa Oakes de la Universitatea din California spune ca " In timp ce rata de dezvoltare a memoriei variaza la bebelusi, unii sunt in schimb foarte inteligenti. Ei sunt capabili sa extraga orice fel de informatie din mediul inconjurator."

Citeste tot articolul in: Copilul.ro


Citeste si despre:

Sfaturi pentru ca bebelusul sa doarma linistit! 6 motive pentru care plang bebelusii noaptea si tu pierzi ore pretioase de somn Pirozis si boala de reflux gastro-esofagian la copii si bebelusi Relaxarea si importanta invatarii ei Somnul in primele trei luni de viata Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Farmacia unde puteti rezerva online medicamentele de pe reteta Rutina, esentiala in cresterea gemenilor Cresterea si dezvoltarea in perioada 1-12 luni Depresia - simptome, tratament, urmari, cazuri celebre Artrita juvenila reumatoida Dependenta de iubire