Naloxon

Publicat: 05 Februarie 2009

Descriere


Naloxonul este utilizat ca antidot in intoxicatia cu morfina si heroina. Acesta inlatura deprimarea sistemului nervos central si a celui respirator.

Naloxonul are o mare afinitate pentru receptorii opioizi de tipμ de la nivelul sistemului nervos central. El este un antagonist pentru acesti receptori si, blocandu-i rapid, genereaza un sindrom de retragere. Naloxonul are de asemenea o actiune antagonista, dar de afinitate mai mica la nivelul receptorilor opioizi de tipδ si κ.

Naloxonul este util in tratarea starilor de soc de diverse etiologii (hemoragic, endotoxic, spinal) - observatiile pe animale de laborator sugereaza ca efectul benefic ar fi datorat in acest caz antagonizarii efectelor opiaceelor endogene eliberate in aceste conditii.

Naloxonul poate inhiba de asemenea efectele PCP, ketaminei si a dextrometorfanului.

Forme de prezentare si comercializare

Naloxonul se comercializeaza sub forma de:
- comprimate;
- fiole pentru administrare i.v.

Modalitati de consum

1. Naloxonul se poate administra intravenos, cu aparitia efectelor dupa 2 minute si avand o durata de aproximativ 45 minute.
2. In cazul administrarii orale se foloseste in scaderea acutizarilor gastritelor si esofagitelor asociate terapiei cu opioide la pacientii ventilati mecanic.

Email

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Protocolul national de triaj al pacientilor din structurile pentru primirea urgentelor

Abuzul de narcotice

Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012

Program de interes national de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri - 2009-2012

Derivati Barbiturici

Deficienta enzimatica - cauze, simptome si surse naturale de enzime

Ai grija de inima ta cu acesti nutrienti esentiali

Top nutrienti care te vor face mai fericit si mai sanatos

Cloralhidrat

Morfinomimetice

Cannabisul si cannabinoidele

Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate

Dextrometorfan