Administrarea de nitroglicerina la femeile cu travaliu prematur imbunatateste sanatatea copilului

Publicat: 06 Februarie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Conform unui studiu recent administrarea de nitroglicerina la gravidele care intra in travaliu prematur aduce mari imbunatatiri asupra sanatatii copilului. Cele mai mari beneficii s-au observat la copiii nascuti prematur (intre 24 – 28 saptamani).
Pana acum, nici un medicament administrat pentru intreruperea travaliului prematur nu s-a dovedit ca aduce imbunatatiri pentru sanatatea copilului.
Studiul a aratat ca utilizarea plasturilor cu nitroglicerina la femeile insarcinate ajuta la prelungrea sarcinii si mult mai important, imbunatateste nasterea copilului, numarul efectelor secundare fiind mult mai mic decat in cazul folosirii altor medicamente.
Incidenta nasterilor premature, principala cauza de deces si anomalii ale nou-nascutului pe plan mondial, este intr-o continua crestere.
Aproximativ 7,5% dintre copiii nascuti in Canada sunt prematuri (cu varsta gestationala mai mica de 37 de saptamani) si 1-2% au fost nascuti inaintea varstei gestationale de 34 de saptamani. Acest ultim grup de copii este cel care ingrijoreaza cel mai mult datorita faptului ca acesti copii au cel mai mare risc de a dezvolta complicatii medicale pe termen mediu sau lung.

Citeste si despre:

Angina pectorala - clasificare, simptome si tratament Tratamentul homeopat in sarcina Problemele medicale ale vaginului Dieta de dinainte de procreere Cum este afectata fertilitatea, in functie de varsta Produse cosmetice pentru mame, recomandate inainte sau dupa nastere Detectia mutatiilor cancerigene si evolutia cancerului O pacienta cu luxatie congenitala bilaterala de sold si interventii chirurgicale succesive a ales recuperarea in spitalul de recuperare din orasul medical Cum recunosti un medic bun? 6 caracteristici la care sa fii atent Hemoragia postpartum Amplifica dorinta sexuala cu afrodisiace naturale Simptome neplacute in zona genitala aparute dupa administrarea de antibiotice? Nasterea prematura Declansarea prematura a travaliului Administrarea antibioticelor in timpul alaptarii Prematuritatea – cauze, diagnostic si conduita
Cere sfatul medicului ×