Circumcizia ar putea fi un vaccin impotriva HIV

Publicat: 24 Iulie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

circumcizie,vaccin,VIH,SIDA,infectie,tratamentCercetatorii epidemiologi de la universitatea Illinois din Chicago sustin ca circumcizia este precum un vaccin: nu este perfecta dar suficient de eficienta pentru a preveni 60% din infectarile cu virusul HIV la barbatii adulti heterosexuali. De asemenea cercetatorii recomanda ca procedura de circumcizie ar trebui sa se realizeze cat mai repede in regiunile in care s-au inregistrat multe cazuri de infectare cu HIV, dar trebuie sa fie promovata ca facand parte din programul de prevenire a infectarii cu HIV nu ca procedura individuala.

Particularitatea procedurii de circumcizie este ca reprezinta un "tratament in doza unica".

Apoximativ 665 de milioane de barbati, procentul a 30% din populatia de gen masculin din lume, sunt circumcisi, procedura mai mult practicata din motive religioase decat medicale si reprezinta cea mai veche interventie chirurgicala din lume.

Toate masurile de prevenire disponibile momentan, precum:abstineta, folosirea prezervativelor, diagnosticarea timpurie si tratamentul bolilor cu transmitere sexuala si testele HIV, sunt limitate.

In ciuda rezultatelor oferite de aceste cercetari, studiile trebuie continuate deoarece nu se cunoaste functionalitatea acestei metode la barbatii homosexuali, sau aplicabilitatea metodei la femei. De asemenea, nu se stie cat timp aceasta procedura ofera protectie impotriva virusului si nici cat este de practica implementarea acestei proceduri.


Citeste si despre:

Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B De ce este importanta vaccinarea imediat dupa nastere Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat Rabia - turbarea Varicela - varsat de vant (infectie contagioasa) De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Cum se transmite infectia cu rotavirus? Vaccinul pentru cancerul de piele ar putea deveni realitate Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera De ce poti raci chiar daca te vaccinezi antigripal? Vaccinarea antihepatita B (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Antiretroviralele HIV – aderenta la tratament si efectele secundare Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina?