Telemedicina a devenit oficiala si in Romania! Ce servicii medicale video pot fi acordate de la distanta

Actualizat: 20 Noiembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Telemedicina a fost oficial reglementata in Romania


Inainte de aparitia pandemiei de coronavirus, telemedicina era o practica necunoscuta la scara larga. In prezent, tot mai multe persoane care au nevoie de anumite servicii medicale opteaza pentru consultatiile online sau prin telefon, pentru ca nu necesita prezenta fizica in cabinet.

Telemedicina a fost oficial reglementata si in Romania, dupa ce Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, care reglementeaza posibilitatea furnizarii serviciilor medicale la distanta, prin telemedicina, de catre toti profesionistii din domeniul sanatatii.

Serviciile care pot fi furnizate prin telemedicina sunt:
• teleconsultatia;
• teleexpertiza;
• teleasistenta;
• teleradiologia;
• telepatologia;
• telemonitorizarea.

Ce este telemedicina si cine poate beneficia de servicii medicale la distanta?

Telemedicina este parte a medicinii care utilizeaza transmiterea prin telecomunicatie a informatiilor medicale, in vederea obtinerii unui diagnostic la distanta.

Telemedicina este o adevarata necesitate in contextul actual, in care interactiunile fata in fata si deplasarile trebuie minimizate pentru evitarea raspandirii noului coronavirus. O consultatie prin telemedicina se desfasoara sub forma unui apel video continuu (teleconferinta), prin intermediul unei anumite platforme sau aplicatii. Practic, pacientul este consultat de medic fara sa vina la cabinet!

Chiar daca telemedicina nu poate inlocui o examinare medicala clasica, poate juca rolul unei consultatii medicale preliminare. Accesul la consultatiile prin telemedicina este usor si rapid.

Nu necesita costuri de transport, nu exista timp de asteptare si ai acces la medici si specialisti si din alte orase, fara sa te deplasezi fizic in locurile respective.

Pot beneficia de telemedicina persoanele in varsta sau cu boli cronice, care sunt sub ingrijirea constanta a unui medic, persoanele sanatoase care au nevoie de opinii medicale avizate sau pacientii cu COVID-19 sau cu simptome specifice, care au nevoie de un sfat medical sau de monitorizare.

Clickmed - programari la medic! Cum poti afla online parerea unui medic specialist

Clickmed este una dintre cele mai moderne aplicatii de programare la medic, prin care orice programare este realizata online cu doar cateva click-uri. Ai acces la serviciile a mii de medici, pe specialitati diferite, in functie de problema ta de sanatate.

Te poti programa la orice medic, simplu si rapid atunci cand ai nevoie

Cum te programezi la servicii de telemedicina?

Cu doar cateva click-uri, prin aplicatia Clickmed te poti programa rapid la medicul dorit. Alege serviciile medicale de care ai nevoie si programeaza-te la data si ora dorita.

Programare simpla si rapida, in cativa pasi!

Programarea la medicul dorit se face simplu si rapid, urmand urmatorii pasi:

1. Selecteaza specialitatea, localitatea, serviciul medical si ziua in care vrei sa te programezi;
2. Alege medicul si intervalul de programare potrivit;
3.Te poti programa la orice ora fara sa mai astepti la telefon si in plus ai confirmarea automata pentru clinicile partenere.

Prin Clickmed orice programare devine mai usor de facut! Descarca GRATUIT aplicatia Clickmed, din Google Play sau App Store, alege specialistul dorit din mii de doctori din toata tara si fa-ti o programare!

Clickmed este aplicatia viitorului, dezvoltata de SfatulMedicului.ro - unul dintre cele mai cunoscute portaluri medicale cu o experienta de peste 16 ani de activitate in interactiunile cu pacientul si cu operatorii medicali.


Citeste si despre:

Cum afecteaza COVID-19 copiii? Importanta controalelor medicale in pandemie Examinarea pelvina Sarcina Legea invatamantului Fiziokinetoterapia - domenii de aplicare si beneficii Regulamentul de organizare si functionare a invatamantului prescolar Cum protejam intestinul de agresiuni, in timpul tratamentului cu antibiotice Vacante sanatoase – unde sa mergi? Cancerul: tot mai multe tratamente aplicate cu succes cu ajutorul diagnosticarii moleculare 681 cazuri de coronavirus in ultimele 24 de ore, din 8.570 teste. Scenariu pesimist: In septembrie am putea ajunge la peste 1 milion de infectari De ce este importanta monitorizarea imagistica a pacientilor vindecati de COVID-19 Caror pacienti li se recomanda examinarea Computer Tomograf (CT) dupa infectia COVID-19? Cand se recomanda testele PCR si testele pentru anticorpi COVID-19. Specialistii MedLife explica Dr. Daniela Stratomir, medic primar medicina de laborator, MedLife – Teste pentru detectarea anticorpilor specifici COVID-19 Cum se obtine certificatul digital Covid-19?