Spitalul de Urgenta Barlad a solicitat medici la UMF Iasi pentru a asigura solicitarile la urgente

Publicat: 09 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Conducerea Spitalului de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad a solicitat Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi medici rezidenti cu specializarea in urgente, pentru ca unitatea de primire urgente a spitalului sa isi poata desfasura activitatea, transmite corespodnentul NewsIn.

Potrivit managerului spitalului barladean, Dionisie Lefter, in cadrul compartimentului de primire urgente a spitalului sunt sase posturi de medici, din care doar doua sunt ocupate de medici specialisti.

“Daca nu ne vin medici, suntem in imposibilitatea de a asigura continuitate la Compartimentul de Primire Urgente a spitalului. Am scos de nenumarate ori posturile la concurs, dar nu s-a inscris nimeni. Pentru a iesi din impas, am solicitat UMF Iasi sa ne transfere medici rezidenti care sa efectueze garzi in cadrul Compartimentului de Primire Urgente. De asemenea, am solicitat Ministerului Sanatatii sa ne permita sa folosim medici internisti, care sa suplineasca lipsa specialistilor, in cadrul acestui compartiment”, a declarat joi, managerul Spitalului de Urgenta Barlad, Dionisie Lefter.

Acesta a precizat ca la nivelul judetului exista o criza de medici si ca specialistii in urgente prefera sa lucreze in centrele universitare. Mai mult, medicii se tem de agresivitatea bolnavilor care se prezinta la Compartimentul de Primire Urgente, majoritatea victime ale agresiunilor sau bolnavi psihic. Zilnic, la Compartimentul de Urgenta se prezinta, in medie, 130 de persoane.

In cele doua spitale de urgenta din judet exista doar trei medici specialisti, unul la Vaslui si doi la Barlad, necesarul fiind de cel putin 12.


Citeste si despre:

Sfatul medicului - 5 ponturi sanatoase pentru corp, minte si inima Profilaxie - cum se previne aparitia cariilor la copii? Care este legatura dintre durerile de spate si constipatie? Intreruperea de sarcina Protocol de practica in artrita idiopatica juvenila Protocol de practica in boala Gaucher 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Protocol de practica in artropatia psoriazica Protocol de practica in poliartrita reumatoida Dureri abdominale la copii Neurotomia prin radiofrecventa Mituri legate de fitness. Opinia specialistilor Recuperarea bolnavilor cu afectiuni cardiovasculare