Sperante mari pentru bolnavii de inima. Progres remarcabil in dezvoltarea terapiei cu celule stem

Actualizat: 06 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii americani de la Universitatea din Washington, care au folosit celule stem embrionare pentru regenerarea tesuturilor musculare ale inimii la maimute, sustin ca procedeul s-a dovedit a fi un succes si ca tehnica este gata pentru a fi testata pe oameni in patru ani.

Savantii americani au facut un progres impresionant in cercetarea privind folosirea celulelor stem embrionare pentru tratarea insuficientei cardiace si restabilirea functiilor normale a acestui organ.

Pana la acest studiu, nu se stia daca se pot obtine suficiente celule din cele stem embrionare pentru a reface testurile afectate ale inimii animalelor care au o dimensiune si fiziologie a acestui organ asemanatoare cu cea a oamenilor.

Cercetatorii americani au reusit sa obtina un numar de zece ori mai mare de astfel de celule decat in studiile anterioare. Acestia au indus atacul de cord la maimute macac care se aflau sub anestezie, apoi au injectat in testuturile afectate ale inimilor acestora un miliard de celule derivate din celulele stem embrionare umane.

La trei luni distanta de la experiment, celulele au fost absorbite sau integrate cu succes in tesutul muscular al inimii animalelor si au fost observate imbunatatiri in starea de sanatate, semn ca studiul poate trece la etapa testelor clinice pe oameni


Citeste si despre:

Activitatea sexuala nu prezinta riscuri pentru bolnavii cardiaci Tipuri de exercitii fizice pentru bolnavii de diabet zaharat Transplantul de maduva osoasa si celulele stem pentru tratarea cancerului Alimentatia sanatoasa pentru bolnavii de diabet tip 2 6 semnale de alarma surprinzatoare pentru bolile de inima Investigatii si analize pentru bolile de inima Un somn linistit pentru bolnavii de reflux gastroesofagian #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru medicina Boala Canavan Complicatii si efecte secundare ale transplantului de celule stem alogenic Transplantul de celule stem Cum functioneaza transplantul de celule stem Tipuri de cancer tratate prin transplantul alogen de celule stem Afectiuni tratate cu celule stem
Cere sfatul medicului ×