Persoanele care sforaie mult ard mai multe calorii - studiu

Actualizat: 28 Noiembrie 2021

Persoanele care sforaie mult ard mai multe calorii decat celelalte, chiar si atunci cand nu dorm, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea California din San Francisco, informeaza presa britanica de specialitate.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au probleme serioase legate de sforait ard in jur de 2.000 de calorii pe zi, in comparatie cu cele 1.600 de calorii arse, in medie, de persoanele care nu au astfel de probleme.

Cercetatorii au examinat 212 subiecti care sforaie in mod frecvent si au concluzionat ca energia consumata in timpul somnului si in restul timpului de repaus poate fi influentata de reactii ale sistemului nervos si chiar de anumite boli asociate.

Studiul a mai aratat ca sforaitul afecteaza 40% dintre barbati si 30% dintre femei, iar fumatorii sunt de doua ori mai predispusi la sforait decat nefumatorii. Alti factori care pot agrava sforaitul sunt consumul de alcool, pastilele pentru somn, obezitatea sau dormitul pe spate.


Citeste si despre:

7 motive pentru care puteti sa consumati mai multe oua Locuri comune in care se gasesc cei mai multi microbi Mers versus alergare, ce arde cele mai multe calorii? Migrena - mai mult decat o durere de cap 'O inima sanatoasa iubeste mai mult' - program de sanatate si responsabilitate sociala De ce platim mai mult pe tratamentele dentare? 8 sfaturi neobisnuite pentru a trai mai mult Spune stop bufeurilor din timpul menopauzei Sustine organismul pentru un tonus optim si un nivel ridicat de energie 9 lucruri pe care sa nu le mai faceti daca suferiti de dureri lombare 11 alimente minune care te ajuta sa traiesti mai mult Ai mai multa grija de pielea ta din interior Mai multa energie in cinci zile, cu ajutorul vitaminelor Cele 20 greseli pe care le fac persoanele care abia incep exercitii de fitness Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta Lucruri neasteptate care au mai multi microbi decat ati crede