Persoanele care sforaie mult ard mai multe calorii - studiu

Publicat: 17 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele care sforaie mult ard mai multe calorii decat celelalte, chiar si atunci cand nu dorm, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea California din San Francisco, informeaza presa britanica de specialitate.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au probleme serioase legate de sforait ard in jur de 2.000 de calorii pe zi, in comparatie cu cele 1.600 de calorii arse, in medie, de persoanele care nu au astfel de probleme.

Cercetatorii au examinat 212 subiecti care sforaie in mod frecvent si au concluzionat ca energia consumata in timpul somnului si in restul timpului de repaus poate fi influentata de reactii ale sistemului nervos si chiar de anumite boli asociate.

Studiul a mai aratat ca sforaitul afecteaza 40% dintre barbati si 30% dintre femei, iar fumatorii sunt de doua ori mai predispusi la sforait decat nefumatorii. Alti factori care pot agrava sforaitul sunt consumul de alcool, pastilele pentru somn, obezitatea sau dormitul pe spate.


Citeste si despre:

7 motive pentru care puteti sa consumati mai multe oua Mers versus alergare, ce arde cele mai multe calorii? Cele 20 greseli pe care le fac persoanele care abia incep exercitii de fitness Alimente surprinzatoare care contin multa sare Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire Despre vara si prea multe calorii Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Dr. Andreea Ciubotaru, medic primar oftalmolog: “Persoanele care lucreaza in fata computerului clipesc de 5 ori mai rar!” Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de guta Idei de mic dejun pentru persoanele care nu pot manca dimineata 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase Care este calea cea mai usoara prin care se transmite coronavirusul? Ce poti face pentru a nu te infecta? Alimente interzise persoanelor care sufera de hemoroizi Locuri comune in care se gasesc cei mai multi microbi