Mamele dau mai multa atentie starii de sanatate dupa nastere

Publicat: 25 Februarie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Majoritatea femeilor sunt mult mai interesate de sanatate, fitness si dieta dupa ce devin mame decat inainte de a ramane insarcinate. Aproximativ 65% dintre femei fac mai multe exercitii fizice sau incep sa faca dupa ce devin mame si 82% dintre femei au o dieta mai sanatoasa dupa nastere.
Inca de cand raman insarcinate femeile incep sa tina regim si sa faca exercitii fizice iar aceste schimbari din timpul sarcinii sunt de durata si se mentin si dupa nasterea copilului ceea ce inseamna ca nasterea si sarcina sunt un catalizator pentru un stil de viata sanatos.
Peste 75% dintre femei sunt de parere ca a fi in forma din punct de vedere fizic este foarte important. Majoritatea mamelor (57%) fac exercitii fizice saptamanal, majoritatea facand plimbari lungi pentru a se mentine in forma. Mersul pe jos este unul dintre cele mai bune exercitii fizice pentru gravide, este recomandat in timpul sarcinii si foarte usor de practicat chiar si de femeile care pana atunci nu au mai facut exercitii fizice. Plimbarile regulate sunt de asemenea si un mod de a inlatura stresul.
La fel de importanta ca si exercitiile fizice si fitnessul este dieta si stilul de viata sanatos. Mai mult de jumatate dintre mame au facut schimbari minime ale obiceiurilor alimentare pe parcursul sarcinii in timp ce 27% si-au schimbat drastic obiceiurile alimentare. Aproximativ 34% dintre gravide sunt de parere ca este foarte important sa consume alimente naturale si o cantitate mai mare de fructe si legume.
In prezent mamele opteaza din ce in ce mai mult pentru o dieta cat mai bogata in alimente naturale atat pentru ele cat si pentru familia lor iar exercitiile fizice sunt considerate un element esential al stilului de viata sanatos.

Citeste si despre:

Semne de alarma in timpul sarcinii - cand este cazul sa te ingrijorezi si ce este normal Sarcina - Luna a II-a Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Sindromul Down - mongolismul Depresia - tristetea patologica