Mai multe spitale din Bucuresti vor trece in administrarea municipalitatii

Publicat: 04 Iulie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministerul Sanatatii si Primaria Capitalei intentioneaza sa treaca unele spitale in administrarea autoritatilor locale si sa gaseasca terenuri pentru construirea de spitale noi, in special in sectoarele 3, 4 si 6, au anuntat, miercuri, ministrul Eugen Nicolaescu si primarul general Sorin Oprescu.

"Pana la sfarsitul lunii august, grupul de lucru pe care l-am constituit impreuna va oferi solutii pentru trecerea spitalelor in administrarea autoritatilor locale, gasirea de noi terenuri pentru construirea unor spitale si a locuintelor pentru medicii rezidenti cat si pentru reconstituirea pe baze noia cabinetelor scolare", a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, dupa intalnirea pe care a avut-o, miercuri, cu ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Oprescu a adaugat ca vor fi expropriati cei care detin ilegal terenuri, iar spatiile respective vor fi folosite pentru construirea noilor spitale.

"In Capitala locuiesc peste doua milioane de oameni si, prin urmare, este nevoie ca sistemul de sanatate sa functioneze impecabil. in plus, aici este centru universitar si tot aici se afla elita medicinei romanesti, careia trebuie sa ii dam prioritate", a spus Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii sustine ca, pana in anul 2009, spitalele mici, care nu au profil clinic, cele orasenesti si comunale, precum si centrele de sanatate vor trece in adiministrarea primariilor, iar spitalele clinice de urgenta vor apartine de agentiile de sanatate publica si asistenta medicala.


Citeste si despre:

Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare