Edilii Capitalei si reprezentantii Ministerului Sanatatii discuta trecerea spitalelor la primarie

Publicat: 25 Iulie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Comisia mixta formata din reprezentanti ai municipalitatii bucurestene si ai ministerului Sanatatii discuta, joi, strategia privind trecerea unor spitale din Capitala in subordinea primariei.

Discutiile au loc la sediul ministerului Sanatatii si vizeaza, spun surse din cadrul municipalitatii, si data de la care Primaria Capitalei va prelua respectivele unitati sanitare. Potrivit surselor citate, edilii ar dori sa administreze spitalele incepand cu data de 1 octombrie, adica odata cu inceperea anului universitar, in vreme ce ministerul agreaza data de 1 ianuarie 2009.

Pe 21 iulie, edilii Capitalei si reprezentantii Ministerului Sanatatii au cazut de acord ca elaborarea strategiei de trecere a unor spitale la primarie sa fie gata pana pe 31 august.

Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pana in anul 2009, spitalele mici, care nu au profil clinic, cele orasenesti si comunale, precum si centrele de sanatate vor trece in adiministrarea primariilor, iar spitalele clinice de urgenta vor apartine de agentiile de sanatate publica si asistenta medicala.


Citeste si despre:

Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Programele nationale de sanatate Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008 Selectia si pregatirea prin rezidentiat cu timp partial in specialitatea medicina de familie Procedura de acordare cu titlu gratuit a echipamentelor de calcul necesare functionarii cabinetelor medicilor de familie Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Preveniti intoxicatiile alimentare Legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice Securitate si sanatate in munca: expunerea la zgomot Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest Cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscurile generate de vibratii Interviu despre alimentatia sanatoasa cu Prof. Dr. Nicolae Hancu Ipohondria (anxietatea de sanatate) si pandemia – am sau nu COVID-19?