Cercetatorii au identificat centrul optimismului din creier

Actualizat: 30 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii britanici de la University College din Londra au identificat, in urma unui studiu, regiunea din creier responsabila cu optimismul sau atitudinea pozitiva.

Descoperirea britanicilor va fi de mare ajutor in dezvoltarea unor noi tratamente impotriva depresiei.

Depresia ar putea fi tratata in viitor cu un medicament care stimuleaza centrul optimismului din creier.

Savantii britanici au descoperit ca o regiunea mica din creier (cat un bob de mazare), numita habenula, ar constitui centrul optimismului responsabil cu declansarea sentimentelor pozitive in fata evenimentelor rele.

Pe baza unui experiment intreprins pe soareci, specialistii au descoperit ca atitudinea pesimista - declansarea trairii instinctive ca ceva rau se va intampla - apare atunci cand habenula este hiperactiva.

In testele clinice realizate pe 23 de persoane voluntare, s-a descoperit insa ca stimularea excesiva a habenulei are efect invers, reducand pesimismul si starile asociate depresiei.

Pornind de la aceste descoperiri, medicii incearca acum sa dezvolte un tratament adecvat prin care sa regleze nivelul activitatii acesteia si sa combata astfel starile depresive.


Citeste si despre:

Magnetii de frigider, pericol de moarte pentru cardiaci. Ce descoperire importanta au facut cercetatorii! Neuromul acustic si mentinerea functiei auditive Cauze surprinzatoare ale durerii de cap Descriere generala a epilepsiei Dementa cu corpi Lewy Impactul bolilor mitocondriale Cancer cerebral - cauze, simptome, tratament Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Plan de detoxifiere pentru 7 zile Testarea genetica pentru coreea Huntington Sindromul acrocalosal Tulburarile neurodegenerative Ghid medical de abandonare a fumatului Creierul, cel mai solicitat organ al omului contemporan Efectele uimitoare ale optimismului asupra sanatatii
Cere sfatul medicului ×