Aditivii alimentari favorizeaza hiperactivitatea

Publicat: 11 Septembrie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

aditvi,conservancti,coloranti,hiperactivitateAditivii si colorantii alimentari pot favoriza un comportament hiperactiv la un numar mare de copii.

Studiul realizate de "British Food Safety Agency" si publicat apoi in "British Medical Journal the Lancet" reprezinta prima reusita in stabilirea unei legaturi intre aditivii si colorantii alimentari (E100-E180) si hiperactivitate, legatura de mult pusa sub semnul intrebarii. Printre recomandarile grupurilor de suport pentru cei bolnavi de ADHD (Tulburarea hiperchinetica cu deficit de atentie), se afla si eliminarea colorantilor alimentari si a conservantilor (E200-E290)din dieta.

Studiile efectuate in amanunt, au relevat faptul ca aditivii artificiali cresc hiperactivitatea pe de o parte si pe de alta scad nivelul de atentie. Rezultatele se refera la un numar foarte mare de copii, nu doar cei a caror supraactivitate a fost diagnosticata ca o problema in invatare.

Rezultatele obtinute in urma studiului demonstreaza ca aditivii alimentari favorizeaza comportamentele hiperactive precum (neatentie, impulsivitate si supra-activitate). Studiul s-a concentrat asupra benzonatului de sodiu (un conservant foarte comun) si o gama variata de coloranti alimentari. De asemenea, semnalul de alara este tras si aupra efectelor cancerigene a grupelor de "E-uri" continute de conservanti si coloranti (E123- E239, prezinta grad de risc al cancerului; E120, E127, E141, E160 pot declasa alergii; E102 poate declansa crize de astm sau poate favoriza dezvoltarea cancerului tiroidian).


Citeste si despre:

Cei mai periculosi aditivi alimentari De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Cele mai toxice E-uri alimentare Ingredientele nocive din bere