Familiile cu un singur parinte au un risc mult mare al abuzurilor sexuale in copilarie

Publicat: 13 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In urma unui studiu realizat la Universitatea de medicina din Pennsylvania se constata ca barbatii adulti care provin din familii cu un singur parinte au o probabilitate mult mai mare sa fi fost abuzati sexual in copilarie.
William C Holmes, profesor la Universitatea din Pennsylvania a afirmat ca : ”Copiii care au fost crescuti de un singur parinte sunt supusi unui risc mai mare in privinta a numeroase lucruri pe masura ce cresc, inclusiv riscuri pentru sanatate cum ar fi controlul deficitar al diabetului si al astmului bronsic”.
De asemenea Holmes a adaugat “ Trebuie sa adaugam acum si abuzul sexual din copilarie ca parte a acestei imagini de risc”.
Studiul a fost ajustat in functie si de statutul social si economic, constatandu-se ca acei copii proveniti din familiile cu un singur parinte aveau un risc crescut de abuz sexual in copilarie.
Desi toate familiile cu un singur parinte pareau a avea un risc diferit in ceea ce priveste abuzul, acest risc de abuz a fost mai mare in cadrul grupurilor cu venit redus.
“In mod categoric este semnificativ faptul de a fi crescut de un singur parinte care contribuie in mod independent la un risc mai mare de abuz sexual. In timp ce copiii proveniti din case cu un singur parinte si venituri mai mici sunt supusi unui risc mai mare, ameliorarea parametrilor socioeconomici ai gospodariei nu elimina acest risc”.
Holmes considera ca ar putea exista un aspect psihologic si emotional implicat in acest risc crescut al familiilor cu un singur parinte.


Citeste si despre:

10 afectiuni sexuale neobisnuite Dependenta de alcool si abuzul de droguri la adolescenti Recuperarea unghiei: abordari moderne in gestionarea onicomicozei Cum poti restabili aspectul sanatos al unghiilor Sindromul Down - mongolismul Suicidul la adolescenti