Solutia problemelor articulare

Actualizat: 01 Martie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Afectiunile articulare devin, pe zi ce trece, o problema tot mai serioasa. Artrozele si reumatismele degenerative reprezinta o problema majora pentru cei care au peste 40 de ani. Traumatismele, fie ele rutiere, sportive sau casnice, urmate de imobilizare, interventie chirurgicala si programe de recuperare, risca si ele sa evolueze spre o degradare articulara.

Pe masura ce creste speranta de viata, devine tot mai importanta posibilitatea de a gasi remedii pentru aceste probleme, remedii ce pot fi administrate pe termen lung fara efecte secundare. Totodata, trebuie avut in vedere faptul ca, in multe cazuri, chirurgia nu reduce durerea articulara mai mult decat fizioterapia si antialgicele, concluzie la care a ajuns si un studiu publicat in The New England Journal of Medicine.

In momentul de fata, o atentie speciala este acordata glucozaminei si condroitinei, care fac parte integranta din compozitia cartilajului. Ele actioneaza sinergic si pot fi administrate pe termen lung, neavand efecte secundare semnificative.

Studiile au demonstrat ca sulfatul de glucozamina si cel de condroitina pot diminua durerea provocata de osteoartrite, fiind la fel de eficiente ca ibuprofenul, dar prezentand mult mai putine efecte adverse. in acelasi timp, ele pot imbunatati si performantele articulatiilor.

Pentru o actiune corecta a glucozaminei este necesara prezenta sulfului, eficienta maxima demonstrata obtinandu-se in cazul sulfatului de glucozamina care reprezinta forma biologic activa. Acesta ajuta la mentinerea sanatatii cartilajului, opreste erodarea acestuia si are inclusiv efect de reconstructie.

Studii concludente s-au realizat mai ales cu privire la articulatia genunchilor. Efectele devin vizibile in timp. Astfel, administrate pe perioade de 8-12 saptamani, suplimentele nutritive cu aceste ingrediente conduc la efecte mai bune decat majoritatea medicamentelor, dar fara efectele negative ale acestora. Sulfatul de glucozamina poate fi obtinut ca un extract din carapacea crustaceelor, iar cel de condroitina - din cartilajele de rechin.

Cartilajul articular reprezinta un tesut conjunctiv format dintr-un singur tip de celule, condrocite, dintr-o matrice extracelulara foarte bine hidratata, formata din fibre de colagen, care asigura rezistenta la tractiune, si din agregate de proteoglicani fixate pe filamente de acid hialuronic, care confera rezistenta la comprimare.

Continutul de apa asigura, la randul lui, vascoelasticitatea cartilajului. Actiunea sinergica a sulfatului de glucozamina si de condroitina conduce la refacerea acestei structuri, care poate fi afectata atat in urma unei actiuni mecanice, cat si biologice.

Produsul Omega 3 si Glucozamina de la Lysi imbina efectele benefice ale acizilor grasi Omega 3 cu cele ale sulfatului de glucozamina si condroitina si cu cele ale vitaminei C si E, obtinandu-se astfel o eficienta exceptionala in tratarea articulatiilor si o protectie sporita a cartilajelor. Omega 3 si Glucozamina reduce inflamatia si durerea articulara, stimuleaza formarea colagenului si contribuie la refacerea cartilajelor.

Pret: 75 lei (90 unitati). Se gaseste in farmacii, in magazinele cu produse naturiste si pe www.sagasanatate.ro.


Citeste si despre:

Solutiile naturale pentru sustinerea sistemului imunitar Top 5 probleme dentare Probleme ale cavitatii bucale Solutii eficiente sa combati inflamatiile articulare 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi Durerile articulare: cum sa le depistati si cum sa le tratati la domiciliu? Beneficiile infiltratiilor in terapia afectiunilor articulare Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Cum gasim incaltamintea adecvata pentru afectiunile picioarelor? 7 exercitii pentru maini, care atenueaza durerile articulare Cum ne putem mentine articulatiile sanatoase? Afectiuni si boli in timpul iernii Protejarea articulatiilor in cazul artritei reumatoide Sindromul tendonului iliotibial – o afectiune a genunchiului
Cere sfatul medicului ×