Programul Scolar Colgate formeaza generatii de Supereroi ai zambetelor sanatoase, din anul 1993

Actualizat: 30 Septembrie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Anul acesta, 116.000 de elevi din clasele I-IV din intreaga tara au fost implicati in Programul scolar Colgate

Educatia pentru deprinderea unei rutine de ingrijire orala este esentiala pentru un copil, influentand totodata si obiceiurile sale ca viitor adult si ulterior parinte.

Pentru a forma in randul copiilor obiceiuri de igiena orala pentru intreaga viata, Colgate a lansat in 1993, la scurt timp dupa intrarea companiei pe piata locala, Programul scolar Colgate prin care ofera elevilor din clasele primare, din intreaga tara, lectii interactive privind regulile de igiena orala si produse pentru ingrijirea dentara.

Derulat in parteneriat cu scoli primare din intreaga tara, Programul scolar Colgate a ajuns in acest an la cea de-a 23-a editie, depasind 5.600.000 de copii implicati de-a lungul timpului. Anul acesta, 116.000 de elevi din clasele I-IV, din intreaga tara, au beneficiat de acest amplu demers preventiv si educational in ceea ce priveste igiena orala.

La fel ca in fiecare an, copiii au fost invitati sa participe la lectii de igiena orala sustinute de profesionisti in medicina dentara. Pentru eficienta asimilarii si corectitudinea informatiilor, materialele educationale Colgate au fost dezvoltate de o echipa interdisciplinara de specialisti in psihologie, pedagogie si stomatologie preventiva, fiind adaptate local de medici dentisti cu experienta pedodontica.

Totodata, pentru ca lectia sa fie adaptata capacitatii de intelegere a copilului, a fost creat personajul Dr. Maseluta, mascota Programului scolar Colgate, „vocea” care transmite toate mesajele educationale.

Fiecare lectie de igiena orala abordeaza perspectiva invatarii ca joc, elevii avand ocazia de a invata intr-un mod placut pasii pe care trebuie sa-i respecte in fiecare zi pentru a avea dinti sanatosi, prin intermediul unui film educational cu Dr. Maseluta si echipa sa de Supereroi ai dintilor sanatosi, exersand totodata tehnica corecta de periaj dentar cu ajutorul unui model demonstrativ, sub indrumarea profesionistului.

La finalul lectiei, copiii primesc produsele de baza pentru ingrijirea dintilor (o periuta de dinti si o mini-pasta de dinti), un pliant cu sfaturi pentru parinti si un pliant pentru insemnarea periajului zilnic.

Pentru o lume fara carii

Colgate a dezvoltat de-a lungul timpului game de produse de ingrijire orala atat pentru nevoile specifice ale adultilor, cat i ale copiilor si a sprijinit diverse proiecte de educatie in igiena orala („Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuta fermecata” sau „Docteurs sourire”), subliniind importanta prevenirii afectiunilor dentare.

Cea mai frecventa problema de sanatate publica oro-dentara este caria. O statistica recenta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca numarul dintilor cariati, plombati sau extrai in randul copiilor de 12 ani se ridica la 200.335.000. Afectiunile orale afecteaza performanta scolara a copiilor, activitatea extra-scolara si in general calitatea vietii.

Cariile pot fi insa prevenite prin respectarea unor reguli simple de igiena orala: periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi, timp de doua minute, cu o pasta de dinti cu fluor si tehnologia pentru prevenirea cariei, schimbarea periutei de dinti la fiecare trei luni de zile, control preventiv periodic la medicul stomatolog i adoptarea unei diete echilibrate care sa nu favorizeze aparitia cariei dentare.

Cel mai recent aliat de la Colgate in prevenirea cariei dentare este pasta de dinti Colgate Maximum Cavity Protection, prima i singura pasta de dinti cu Agent de Neutralizare a Acizilor din ZaharuriTM, pentru intreaga familie, care lupta direct impotriva acizilor din placa bacteriana, rezultati din zaharuri – cauza numarul 1 a aparitiei cariilor. Studiile clinice ce sustin aceasta tehnologie au fost efectuate timp de 8 ani si au cuprins aproape 18.000 de persoane. Formula cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zahararuri si fluor reduce leziunile carioase incipiente de pe suprafata dintilor cu 52%, un procentaj mult mai mare, dovedit clinic in comparatie cu cel al unei paste obisnuite, ce contine doar fluor, 32%. De asemenea, s-a constatat reducerea cu 20% a incidentei cariilor dupa 2 ani de utilizare.

Impreuna pentru zambete sanatoase

Programul scolar Colgate este parte integranta a initiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures, cea mai complexa si de succes initiativa educationala in randul copiilor datorita parteneriatelor durabile cu institutii, scoli si comunitati din intreaga lume, si a rezultatelor obtinute: peste jumatate de miliard de copii, din 80 de tari, au beneficiat de educatie privind igiena orala si produse de ingrijire adecvate de la initierea programului in 1991, la nivel global.

Colgate-Palmolive Romania se implica activ i investete anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare i profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.


Citeste si despre:

Analize la inceput de an scolar - de ce este important sa i le faci copilului tau Alimentatia scolarului si a prescolarului Psoriazis - o noua optiune terapeutica Legea privind interzicerea mancarii fast-food in scoli Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin Dieta Weight Watchers Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Beneficiile si perspectivele chirurgiei robotice Somnul nou-nascutului: cand este cazul sa te ingrijorezi? Contract cadru 2009 Catalogul national de programe de studii complementare Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Consumul de marijuana: efecte asupra organismului, indicii pentru parinti Scolioza - cauze, simptome, tratament
Cere sfatul medicului ×