Programul national de testare gratuita a auzului

Actualizat: 29 Februarie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In luna martie, Fundatia "Europa, Tara Mea" si Clinica Audio-Optica au grija de auzul doamnelor si domnisoarelor, lansand campania "Martisor pentru ureche", pentru testarea gratuita a auzului in mai multe orase din tara.

Provocarea testarii gratuite incurajeaza femeile din Romania sa aiba o mai mare grija de sanatatea auzului, deoarece pierderea acestuia poate afecta negativ aproape fiecare aspect al vietii, de la performanta in cariera, pana la relatiile personale.

In societatea actuala, femeile ocupa roluri importante ce implica responsabilitate, precum ingrijirea si asigurarea bunastarii copiilor. Cat de bine pot auzi afecteaza felul in care comunica si felul in care isi pot desfasura responsabilitatile zilnice.

Studiile releva faptul ca procentul de femei care dezvolta probleme de auz este in crestere, aceasta afectiune fiind una din cele mai neglijate probleme de sanatate la ora actuala. In mod surprinzator, marea majoritate a medicilor generalisti nu isi intreaba pacientii la controalele de rutina daca au probleme de auz, in ciuda faptului ca un auz sanatos este esential pentru a putea intelege recomandarile medicale.

Mai mult, femeile – in special cele tinere – sunt reticente cand este vorba de a se trata pentru pierderea de auz, fapt ce le face predispuse la depresii si alte probleme emotionale, care pot avea un impact negativ asupra calitatii vietii. Initiativa "Martisor pentru ureche" are ca obiectiv ajutarea acestora sa urmeze pasii necesari, pentru a-si imbunatati starea fizica si mentala, si sa reduca riscurile de aparitie a bolilor specifice.

Campania "Martisor pentru ureche", de testare gratuita a auzului, va avea loc in urmatoarele centre teritoriale: Bucuresti, Brasov, Buzau, Bacau, Iasi, Craiova, Deva, Cluj, Slatina si Ploiesti. Deoarece numarul de solicitari poate fi mai mare decat capacitatea cabinetelor, toti cei interesati sunt rugati sa se programeze la numarul de telefon: 021-305.72.51.

Testarea gratuita se va face in cabinetele de audiologie ale Clinicii Audio-Optica, dotate cu aparatura de ultima generatie, iar examinarea va consta intr-o serie de investigatii precum: audiograma tonala, audiograma vocala etc. Vizitatoarele vor beneficia inclusiv de interpretarea rezultatelor, primind cea mai eficienta solutie pentru rezolvarea problemelor lor.


Citeste si despre:

PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 Metodologia de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010 Paralizia cerebrala Tratament in caz de otalgie (durerea de urechi) secundara scufundarii Septoplastia - corectarea chirurgicala a deviatiei de sept Teste auditive (audiometria) De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Sindromul Meniere (hidropsul endolimfatic) Surditatea - Pierderea auzului Ce este vertijul si cum poate fi tratat Ce este si cum se manifesta oscilopsia sau vederea oscilanta? Tratamentul afectiunilor auditive De ce se infunda urechile? Pierderea auzului odata cu varsta (prezbiacuzia)