MedLife achizitioneaza alti doi roboti da Vinci

Actualizat: 15 Octombrie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

• MedLife anunta achizitionarea a doi noi roboti da Vinci, ca urmare a unei investitii de peste patru milioane de euro, impunandu-se astfel prin cel mai mare numar de sisteme chirurgicale robotice si de neuronavigatie la nivel national.
• Pana la finalul lui 2024, MedLife isi propune sa ajunga la peste 50 de experti certificati in chirurgie robotica, cea mai mare echipa specializata in acest segment din Romania.
• Prin aceasta miscare strategica, MedLife isi reconfirma statutul de pionier in inovatie pe piata serviciilor medicale autohtone.

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania si un promotor al inovatiei si excelentei in medicina, confirma inca o data angajamentul sau de a imbunatati ingrijirea pacientilor prin adoptarea tehnologiei de varf cu ajutorul achizitiei a doi noi roboti da Vinci. Noile echipamente, in care s-au investit peste patru milioane de euro, vor sta la dispozitia pacientilor din Brasov (Spitalul MedLife Brasov) si Timisoara (Spitalul MedLife Timisoara).

Ca urmare a acestei noi investitii, grupul MedLife va ajunge la sapte roboti, dintre care sase da Vinci si un Brainlab, sistem robotic specializat in chirurgia spinala, la care se adauga alte patru sisteme de neuronavigatie, impunandu-se astfel prin cel mai mare numar de sisteme chirurgicale robotice si de neuronavigatie la nivel national.

Mai mult, pana la finalul anului, MedLife isi propune sa extinda si echipa de medici certificati in chirurgie robotica la peste 50 de experti, urmand sa devina operatorul cu cea mai mare echipa specializata in acest segment din Romania.

Robotii da Vinci X si da Vinci Xi, considerati unele dintre cele mai avansate echipamente medicale din lume, aduc numeroase avantaje in domeniul chirurgiei, atat pentru pacienti, cat si pentru medici. Sistemele imbina tehnica laparoscopica conventionala si tehnologia robotica de inalta precizie si functioneaza ca o extensie a chirurgului. Datorita bratelor multiarticulate si a unei tehnologii de ultima generatie, robotii permit transpunerea, in timp real, a indicatiilor medicului in miscari de mare finete si precizie, net superioare fata de cele umane, lucru ce se traduce intr-o experienta mult imbunatatita pentru pacienti.

Pe de alta parte, neuronavigatia, considerata si GPS-ul medicului neurochirurg, este o tehnica precisa, ghidata computerizat. Aceasta ii permite medicului sa stabileasca exact unde sa faca incizia si sa localizeze cu precizie leziunile nervoase. Interventia de extirpare a unei tumori cerebrale incepe cu pregatirea neuronavigatiei pentru a se obtine modelul tridimensional al creierului. Astfel, medicii stabilesc traiectoriile chirurgicale cele mai eficiente si sigure. Neuronavigatia permite evitarea traumelor inutile, agresarea tesutului fiind minima, ceea ce duce si la o recuperare mai usoara.

Impreuna, sistemele de chirurgie robotica, neuronavigatie si imagistica intraoperatorie cresc acuratetea interventiilor chirurgicale, scad rata complicatiilor, imbunatatind, astfel, calitatea vietii pacientilor.

Investitiile in domenii de avangarda, de exemplu, genetica moleculara si chirurgia robotica, fac parte din ADN-ul MedLife, un grup care a pornit din dorinta de a le oferi pacientilor servicii medicale la cele mai mai inalte standarde de calitate si siguranta, iar acestea implica automat aportul tehnologiilor de ultima generatie. Am investit in mod sustinut in ele, achizitia noilor roboti reprezinta doar un nou pas intr-o directie pe care ne-am stabilit-o cu ani in urma. Insa pariul castigator este reprezentat de parteneriatul dintre sisteme robotice de top si medici buni, specializati in utilizarea unor tehnologii atat de avansate. Este extraordinar ca pacientii nostri vor avea acces la cea mai mare echipa de medici certificati in chirurgie robotica din Romania”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Grup.

Romania se numara printre tarile europene aliniate la dezvoltarea globala a chirurgiei robotice, cu interventii tot mai sofisticate, numarul acestora crescand de la un an la altul. Pana la finalul lui 2024, vor exista 18 centre de chirurgie robotica in tara, aflate in Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.

La nivel global, piata de chirurgie robotica este evaluata la 7,1 miliarde de dolari si se estimeaza ca va ajunge la peste 26 miliarde de dolari pana in 2032 ca urmare a progreselor tehnologice, a investitiilor in domeniul sanatatii, precum si a numarului din ce in ce mai mare de proceduri chirurgicale complexe. Potrivit specialistilor, factorii cheie din spatele acestei prognoze sunt cererea crescuta pentru interventii chirurgicale minim invazive, prevalenta ridicata a afectiunilor cronice, precum si adoptarea tehnologiei in diferite specialitati chirurgicale cum ar fi ortopedia, neurochirurgia sau ginecologia.

La nivel local, MedLife are o contributie cheie in pozitionarea Romaniei in context european si global in ceea ce priveste robotica medicala. Astfel, toate spitalele MedLife de mari dimensiuni dispun de tehnologie de ultima generatie, cea mai performanta din Romania la nivelul operatorilor privati. Grupul planifica sa continue investitiile sustinute in noi proiecte de tehnologizare si in inovatii, precum chirurgia robotica si extinderea sistemului de transport cu drone la nivel national, mizand totodata pe accelerarea digitalizarii.

Despre MedLife

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Citeste si despre:

11 alimente pentru mentinerea sanatatii ochilor Bronsita, tusea suparatoare Raceala, gripa si alergia: diferentele dintre ele si tratamentul corect Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Analize si investigatii de rutina. Medicii MedLife explica ce trebuie sa faci ca sa stii ca esti bine 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre scarlatina Teste de screening pentru femei. Medicii MedLife explica ce investigatii ginecologice sunt recomandate femeilor anual Ovarectomia (chirurgia indepartarii ovarelor) Efectele histerectomiei Educatia medicala continua Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor