Conferinta Coalitiei Europene a Pacientilor cu Cancer, 27 – 28 noiembrie Bucuresti

Actualizat: 22 Noiembrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Conferinta Coalitiei Europene a Pacientilor cu Cancer, CEE Learning&Sharing, in perioada 27 – 28 noiembrie, la Bucuresti In perioada 27-28 noiembrie 2010, Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer (European Cancer Patient Coalition - ECPC) va organiza in Bucuresti o conferinta de doua zile intitulata “Bridging cancer care”.

Conferinta se adreseaza sustinatorilor pacientilor din tarile Central si Est Europene si isi propune sa creasca capacitatea acestora si sa impulsioneze intarirea organizatiilor locale ale pacientilor, dar si sa inlesneasca colaborarea intre asociatiile de pacienti si alte parti implicate, precum asistentii medicali. Mai mult, evenimentul ECPC are ca scop motivarea diferitelor parti interesate pentru a colabora atat la nivel national cat si la nivel european, asigurandu-se ca actiunile sunt centrate pe pacient si sunt facute in beneficiul cetatenilor.

In special in tarile din Centrul si Estul Europei, problema cancerului este mai acuta decat in restul Europei, in special in termeni de acces si calitate a ingrijirii, tratamentul fiind uneori, din nefericire, dificil si limitat. Acesta este unul din principalele motive pentru care riscul de a muri de cancer inainte de varsta de 75 de ani este cu 25% mai mare in zona tarilor CEE fata de principalele state din UE - 27.

Acest lucru arata ca sansa de a supravietui cancerului este inca afectata de zona in care pacientul locuieste si este tratat, precum si de accesul la informatia necesara. In toata Europa exista variatii mari a rezultatelor obtinute si inegalitati depinzand de locatia geografica. De aceea, este importanta structurarea capacitatii organizatiilor de pacienti si educarea sustinatorilor pacientilor din tarile CEE. Acest lucru poate fi obtinut prin impartasirea celor mai bune practici intre statele member, si prin discutarea si construirea unor initiative comune intre toate partile interesate.

Prin impartasirea experientelor semnificative ale membrilor si sustinatorilor pacientilor, acumulate in lupta impotriva cancerului si impotriva autoritatilor din domeniul sanitar sau a companiilor de asigurari de sanatate din toata Europa, ECPC doreste sa amplifice vocea pacientilor din Europa Centrala si de Est. De aceasta voce, mai puternica, este nevoie daca dorim sa acoperim decalajul dramatic care exista intre ratele de supravietuire ale pacientilor cu cancer in tarile CEE si tarile membre EU-15.


Citeste si despre:

Cauze si tratament pentru starile de greata si varsaturi la pacientii cu cancer Detectia mutatiilor cancerigene si evolutia cancerului Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san Terapii alternative pentru cancer Cum apare si cum se extinde cancerul Alimentatia sanatoasa cand suntem bolnavi! Tratamentul carcinomului cu localizare initiala necunoscuta Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cancerul pulmonar poate fi vindecat, daca il depistezi la timp Sfaturi de nutritie pentru pacientii care sufera de cancer Prevenirea cancerului pulmonar la barbati Analize de sange pentru depistarea cancerului Regimul alimentar in cancer Cancerul ovarian Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase