Spune stop durerilor menstruale lunare!

Actualizat: 15 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dismenoreea afecteaza 30-50% dintre femei, iar 10% dintre acestea sunt in incapacitate fizica pana la 3 zile pe luna. Astfel, menstruatia dureroasa este principala cauza de absenteism de la scoala si munca, printre femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 ani. Durerile din abdomenul inferior care apar imediat, inainte sau in timpul menstruatiei sunt cunoscute sub termenul medical de dismenoree.

In prezent, sunt cunoscute 2 tipuri de dismenoree.

Dismenoree primara este forma cea mai comuna si nu poate fi corelata cu o boala sau o anomalie fizica. Se manifesta de obicei in primul an de la prima aparitie a menstruatiei. Datele statistice ne arata ca in primul an 38% dintre fete au dureri menstruale, iar in al doilea si al treilea an 20% dintre ele experimenteaza dureri legate de menstruatie.

Dismenoreea secundara apare mai rar si este cauzata de o problema specifica a aparatului genital, o anomalie anatomica sau de utilizare a unui dispozitiv intrauterin (sterilet). Toate aceste conditii pot fi adesea corectate prin medicatie sau pe cale chirurgicala.

Pacientele cu dismenoree primara pot lua unele masuri pentru a calma durerile si a reduce disconfortul. Intrucat durerile se produc printr-o contractie exagerata a musculaturii uterine prin exces de prostaglandine, optiunile terapeutice includ si tratamentul antispastic.

No-Spa® (clorhidrat de drotaverina), prin mecanismul sau unic, actioneaza asupra spasmului musculaturii uterine si reduce durerea caracteristice dismenoreei. Cu mai mult de 38 miliarde de doze de No-Spa 40 mg administrate pretutindeni in lume, la peste 2 miliarde de pacienti si cu o experienta de peste 40 de ani, No-Spa® este cel mai utilizat si cel mai studiat antispastic.


Citeste si despre:

Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor Manifestarile neoplazice, primele semne ale cancerului Efectul consumului de energizante asupra inimii
Cere sfatul medicului ×