Consumul moderat de alcool conduce la aparitia diferitor tipuri de cancer

Actualizat: 15 Aprilie 2021

Sunt o multime de opinii legate de beneficiile consumului a 1-2 pahare de vin rosu, zilnic. Desi, s-a adeverit ca vinul rosu are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular, potrivit ultimului studiu realizat in domeniu consumul oricarui tip de alcool poate avea un impact negativ asupra sanatatii.

Rezultatele unui studiu impresionant din Maria Britanie arata ca pana si consumul moderat de alcool, mai putin de 3 pahare zilnic, poate creste riscul dezvoltarii anumitor forme de cancer in randul femeilor.

La studiul „Million Women”, realizat de cercetatorii de la Universitatea Oxford, au participat aproximativ 1.300.000 femei de varsta mijlocie. Media de varsta a fost 55 ani, iar media aportului zilnic de alcool a fost de un pahar.

Studiul a durat aproximativ 7 ani, timp in care circa 69.000 femei au fost diagnosticate cu diferite tipuri de cancer. Astfel, femeile care au consumat cantitati moderate de alcool prezentau un risc crescut de a suferi de cancer faringian, de ficat sau mamar. Totodata, cercetatorii sustin ca riscul aparitiei acestor afectiuni creste proportinal cu cantitatea de alcool consumata, indiferent de tipul acestuia.


Email

Citeste si despre:

Impactul pozitiv si negativ al alcoolului asupra sanatatii Ce este cancerul gastrointestinal? Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta Cancerul ovarian Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate De ce transpiri mult? Tot ce trebuie sa stii despre Berberina Alcoolul etilic Polineuropatia periferica Dieta in functie de grupa sanguina Onicomicoza - infectia fungica a unghiei Infarctul miocardic si angina instabila